XS
SM
MD
LG

(VIDEO) Jagodić: Jasno je da imamo kvalitet

Foto/ Rade Šešlak

Fudbaleri Sloge iz Doboja u trećem kolu WWin lige gostuju kod Posušja u Tomislavgradu.

Uoči ove utakmice za medije su govorili trener Vlado Jagodić i povratnik u crveno-bijeli dres Toni Jović.

- Protiv Sarajeva smo izgubili 3:1 i konstatovali smo da smo napravili mnogo grešaka tehničke prirode, ali bilo je i taktičke neodgovornosti pojedinih igrača. Bez obzira na to što je to meč protiv Posušja u Tomislavgradu, mi moramo sve učiniti da preokrenemo tu negativu protiv Sarajeva. Posušje nam je tradicionalno najnezgodniji protivnik, to se zna iz prošlih susreta, pretrpjeli smo tri poraza u gostima, a ovdje smo ih pobijedili. Jasno je kao dan da imamo kvalitet i da nam treba takmičarskih utakmica. Uvijek sam bio veliki optimista i mislim da je samo pitanje trenutka kad ćemo mi odigrati kvalitetno.

Očekujem da to već bude u Tomislavgradu, bez obzira na to što nam je protivnik ekipa koja je skupila šest bodova iz dvije utakmice. Možda je to i dobro, jer igraće rasterećeni, a svi mi znamo da je grč za svakoga kada ispadaju četiri ekipe. Želim da igrači samo urade ono što treniramo i što smo radili na pripremama. Obrađivali smo tri-četiri načina igre, a teško je da mi možemo jedni druge iznenaditi. Mladi kolega Vranešević je samo nastavio putem Ćorića, koji je izuzetno dobro vodio Posušje, a većina igrača je tu. Igraju na isti način i mi to poznajemo, kao i oni nas. Moramo tražiti neki modus da pokušamo da im napravimo nezgodniju situaciju, iako imamo samo dva uzorka pod vođstvom Vraneševića. Pobijedili su Igman sa 1:0, mada znamo šta se desilo sa Igmanovim golmanima, a trijumfom u Tuzli su pokazali da su ozbiljna ekipa.

Pomalo zabrinjava to što se u drugom poluvremenu vidjelo da smo, kada su ušli i Milosavljević i Đokić, sa ostalom trojicom igrača dobili na onome što sam ja tražio za utakmicu protiv Sarajeva, ali mi Đokića definitivno nemamo u rosteru. On je prije tri treninga doživio distorziju zgloba i na njega sigurno ne računam. Milosavljević je pomalo osjetio blagi bol i moramo biti oprezni. Ostali su tu. Očekujem da shvate trenutak i vjeruju u sebe. Ako nismo optimisti teško da šta možemo očekivati. Uvijek ću vjerovati u igrače koje vodim, ali i oni moraju ispuniti ono što se od njih traži i očekuje. Vidim našu priliku i mislim da imamo pravo da se nadamo dobrom rezultatu, rekao je Vlado Jagodić.

Pogledajte i poslušajte šta su imali reći Vlado Jagodić i Toni Jović.


Radnik 0 : 1 Igman
Sloboda 1 : 1 Velež
Sloga 1 : 0 Široki Brijeg
GOŠK 0 : 3 Željezničar
Zrinjski 1 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 2 Posušje
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 5 4 1 0 13
2 Željezničar 6 4 1 1 13
3 Posušje 6 3 2 1 11
4 Zrinjski 4 3 1 0 10
5 Široki Brijeg 6 2 2 2 8
6 Borac 3 2 1 0 7
7 Radnik 5 2 1 2 7
8 Velež 5 1 2 2 5
9 Sloga 5 1 2 2 5
10 Igman 5 1 1 3 4
11 Sloboda 6 0 2 4 2
12 GOŠK 6 0 0 6 0