XS
SM
MD
LG

ŠF Alfa Trebinje ugostila preko 700 mladih fudbalera

Turnir za primjer

Škola fudbala „Alfa“ iz Trebinja tokom protekla dva dana besprijekorno je organizovala prvi „Dineco“ turnir u fudbalu za mlađe kategorije i okupila 63 ekipe iz zemlje i okruženja.

U konkurenciji mladih fudbalera 2016. godište prvo mjesto osvojila je novosadska Vojvodina, drugo Borac Banjaluka, treće Međugorje, a četvrto Leotar.

Najbolji igrač na turniru bio je Ivano Barbarić iz ekipe Međugorja, najefikasniji Filip Milović iz Leotara, a najbolji golman Lazar Skenderija iz ekipe Borca.

Kod fudbalera 2015. godište prvi je bio Borac Banjaluka, drugi Rudar Breza, treći Brotnjo, a četvrto Međugorje. Najbolji strijelac i igrač su članovi Borca, Andrej Stanivuković i Andrej Brestovac dok je najbolji golman član Rudara iz Breze Muhamed Memišević.

U 2014. godištu novosadska Vojvodina je bila prva, Ole Beograd drugi, Škola fudbala „Barsa“ treća, a Derbi iz Novog sada četvrti.  Najbolji igrač turnira je Laza Stanić iz ekipe Ole, najbolji strijelac Mark Abramenko iz Vojvodine, a najbolji golman Nikola Kasapović iz iste ekipe. Kod 2013. godišta prvo mjesto zauzela je novosadska Vojvodina, drugo Škola fudbala Full Time Zvornik , treći je bio Leotar, a četvrti Ole Beograd.

Andrej Jerkić iz Škole fudbala Full Time je najbolji igrač, najefikasniji je David Marjanović iz iste ekipe a golman Filip Ateljević iz Leotara.

Vrijedi istaći da je veliku pažnju publike izazvala utakmica fudbalera Leotara i Crvene zvezde u uzrastu fudbalera 2016. godište i mlađi u kojoj je pobjeda pripala trebinjskoj ekipi. To je, jedna od rijetkih ako ne i jedina pobjeda neke od trebinjskih fudbalskih ekipa nad nekom od selekcija Crvene zvezde.

Po jedan fudbaler u svakom uzrastu dobio je poseban poklon dar organizatora turnira. Nagrade su dodijeljivali zamjenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković, Saša Subotić predstavnik kompanije Dineco, legendarni Nenad „Purke“ Stojanović golgeter šampionske generacije Leotara te predstavnici organizatora i ekipa učesnika na turniru.

Nenad Stojanović Purke

Turnir je okupio više od 700 mladih učesnika i postaće, kako nam rekoše organizatori, tradicionalan.

A gosti, gosti su puni hvale otputovali kućama i najavili da će doći i naredne godine.