XS
SM
MD
LG

Marija-Ana Milinković potpisala novi ugovor sa Interom

Foto/ FC Inter

Poslije sjajne polusezone u Seriji A, Marija Ana Milinković je danas potpisala novi ugovor sa Interom i postala jedna od najplaćenijih igračica ikada s prostora Balkana. Novi trogodišnji ugovor s italijanskim gigantom je potvrda fantastičnog talenta Paljanke, piše Mondo.

Nakon značajnog povećanja ugovora poslije samo šest mjeseci s Interom, Milinković je poručila kako joj je to dodatna motivacija.

"Presretna sam. Za mene je ovo dodatna motivacija da nastavim da se i dalje dokazujem. Znam da mogu još više i još bolje. Od trenutka kada sam stigla u Milano, sve je išlo tako brzo. Uživam u svakoj utakmici i osjećam da sam dio nečeg velikog", rekla je Marija.

Inter je u prvom kolu savladao Sampdoriju sa ubjedljivih 5:0 te će ove sezone važiti za jednog od glavnih kandidata za titulu.

"Ove sezone smo zaista u odličnoj formi i mislim da imamo sve što je potrebno da se borimo za titulu. Na terenu se osjećam odlično, posebno uz podršku saigračica i stručnog štaba, što mi daje dodatno samopouzdanje. Svaka pobjeda nam uliva još više vjere u ono što radimo i nadamo se da ćemo nastaviti ovako. Cilj nam je uvijek borba za vrh tabele i ja ću uvijek dati sve od sebe da Inter bude tamo gdje zaslužuje", kaže Marija Milinković s osmijehom.

U Interu ne kriju zadovoljstvo zbog novog sporazuma s Milinković.

"Marija je već sada jedan od nosilaca naše ekipe. Od samog dolaska pokazala je nevjerovatan nivo posvećenosti i profesionalizma, što se jasno vidi na terenu. Svi u klubu je obožavamo kao osobu, a njena zrelost u igri i liderstvo daju nam sigurnost da će vrlo brzo postati jedna od najboljih evropskih igračica. Njena energija i želja za napredovanjem su nevjerovatne i s njom smo uvjereni da smo na pravom putu ka velikim uspjesima," izjavio je Leonardo Bonomi, sportski direktor Intera.

Milinković se za kraj zahvalila svima koji su joj podrška u karijeri,

"Zaista se osjećam presretno i zahvalna sam svima koji su bili uz mene na ovom putu. Svaki trener s kojim sam radila pomogao mi je da napredujem kao igračica. Brat Milan je moj najveći oslonac i često je uz mene, dok su mi mama i tata ogromna i svakodnevna podrška. Također, posebnu zahvalnost dugujem mom agentu Darku Mariću. On je sjajan u svom poslu, vidi sve unaprijed, pa je i znao kako da me usmjeri čak i kada sama nisam bila sigurna da li sam spremna za preseljenje i život u inostranstvu. Njegova podrška i podrška porodice bile su ključne kada sam konačno riješila da se preselim u Italiju. Sve što se sada dešava potvrda je da smo napravili pravu odluku, i zbog toga sam neizmjerno sretna", završila je naša Paljanka.

 


Emina 3 : 0 Libero
Vogošća : Radnik Bumerang
Leotar 0 : 1 Iskra
FK Sloboda : SFK 2000
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Emina 1 1 0 0 3
2 Iskra 1 1 0 0 3
3 Vogošća 0 0 0 0 0
4 FK Sloboda 0 0 0 0 0
5 SFK 2000 0 0 0 0 0
6 Radnik Bumerang 0 0 0 0 0
7 Leotar 1 0 0 1 0
8 Libero 1 0 0 1 0