XS
SM
MD
LG

Zeljković i Džemidžić u Kanu

Aleksandar Čeferin i Vico Zeljković

Danas je u Kanu održan sastanak UEFA TEP (Top Executive Programme), na kome su prisustvova Vico Zeljković, predsjednik i  i generalni sekretar NS/FS BiH Adnan Džemidžić. Zeljković je na društvenim mrećama napisao:
 
Na ovom skupu razgovaralo se o klupskom i reprezentativnom fudbalu, odnosno aktuelnim temama iz ovih oblasti. Akcenat je bio na nedavno završenom Evropskom prvenstvu, ali i novim formatima UEFA-inih klupskih takmičenja. Razgovaralo se i o raspodjeli sredstava ka klubovima koji nisu učesnici ovih takmičenja i to je jedan od instrumenata solidarnosti „evropske kuće fudbala“.
 
Analizirano je i suđenje na proteklom EVRO-u u Njemačkoj, kao i novi trendovi po pitanju ponašanje igrača na terenu, kao komunikacije između igrača i sudija tokom utakmice.
 
Na dnevnom redu bile su i dvije aplikacije za organizaciju Svjetskog prvenstva. Zajedničku kandidaturu za Mundijal 2030. godine podnijeli su Španija, Portugal i Maroko, a za prvenstvo 2034. aplicirala je Saudijska Arabija.
 
Osim formalnog dijela sastanka, iskoristio sam ovu priliku za razgovore i razmjenu iskustava sa predstavnicima drugih saveza.