XS
SM
MD
LG

Borac spreman za Sarajevo

Fudbalerima Borca u subotu na noge stiže Sarajevo, a „crveno plavi“ dodatno su podigli nivo samopouzdanja nakon odličnog izdanja u Mostaru.

„Bila je zaista fudbalska nepravda da smo dolje izgubili, međutim, ne smijemo biti ni pohlepni ni bahati u sportskom smislu, s obzirom da smo pred kraj gubili i da je Zrinjski imao fenomenalnu priliku u posljednjoj minuti utakmice. Ono što nas radije jeste način na koji mi igramo i na tome ćemo težiti“, rekao je Mladen Žižović, šef stručnog štaba FK Borac, za ATV.

„Dali smo sve od sebe u Mostaru.Smatram da smo pružili još jednu dobru partiju, a na kraju smo stigli do važnog boda. Na nama je da nastavimo sa dobrim igrama. Idemo u dobrom smjeru i napredujemo iz utakmice u utakmicu“, rekao je Sebastijan Herera, fudbaler Borca.

Ekipa je, priča Herera, puna motiva da sa desetkom položi još jedan ispit na Gradskom stadionu, te da na pleća baci velikog rivala.

„Sarajevo je i ove sezone ima kvalitetnu ekipu. U dobrom su ritmu. Ipak, mi igramo na našem terenu i znamo šta je naša obaveza. Očekujem i veliku podršku navijača i da zajedno ostvarimo cilj“, kaže Herera.

U puni trenažni proces vratio se Zoran Kvržić dok je David Vuković i dalje van stroja. Stručni štab uveliko kuje plan za novi derbi.

"Uvijek su utakmice sa Sarajevom izuzetno zahtjevne i teške, derbi u pravom smislu te riječi. Vjerujem da ću ovdje doći u dobrom raspoloženju, mi ćemo se potruditi da im to raspoloženje pokvarimo i da upišemo još jednu pobjedu", izjavio je Žižović.

Ne kriju u Platonovoj da se do cilja lakše stiže uz pune tribine.

"Mislim da su ovi momci zaslužili da imaju apsolutnu podršku za sve ono što su priredili ovo ljeto i što će, nadam se, priređivati puno puta u ovoj sezoni. Pozivam navijače da ih podrže, neophodna nam je njihova pomoć", kaže šef stručnog štaba Borca.

Utakmica na Gradskom stadionu na programu je u subotu od 16.00 časova, a ulaznica po cijeni od 5 do 15 maraka u prodaji su od četvrtka.


Posušje : Radnik
Borac : Sarajevo
Željezničar : Zrinjski
Široki Brijeg : GOŠK
Velež : Sloga
Igman : Sloboda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 5 4 1 0 13
2 Željezničar 6 4 1 1 13
3 Posušje 6 3 2 1 11
4 Zrinjski 4 3 1 0 10
5 Široki Brijeg 6 2 2 2 8
6 Borac 3 2 1 0 7
7 Radnik 5 2 1 2 7
8 Velež 5 1 2 2 5
9 Sloga 5 1 2 2 5
10 Igman 5 1 1 3 4
11 Sloboda 6 0 2 4 2
12 GOŠK 6 0 0 6 0