XS
SM
MD
LG

Imamo obavezu pobijediti ako želimo titulu

Puzigaća poštuje svoj nekadašnji klub/ FK Borac

Fudbaleri banjalučkog Borca će u derbiju 7. kola WWin lige Bosne i Hercegovine na svom terenu dočekati po mnogima i najvećeg rivala za titulu prvaka, Sarajevo. 

Nekadašnji fudbaler Sarajeva, sada pomoćnik u stručnom štabu Mladena Žižovića, Bojan Puzigaća, jako cijeni Sarajevo i ono što rade na početku ove sezone.

- Što se tiče same utakmice, derbi kola. Radi se o jednoj dobroj ekipi koja je uradila mnogo igračkih promjena kao i promjenu trenera. Mislim da su dobro ušli u sezonu, ostvarili su četiri pobjede i jednu utakmicu su odigrali neriješeno. Samim tim dolaze ovdje da naprave povoljan rezultat. Što se nas samih tiče, mi igramo kući i igramo jako dobro. Odigrali smo jako dobru utakmicu u Mostaru, gdje smo ostali neporaženi. Sa tim rezultatom u dobroj atmosferi i raspoloženju dočekujemo utakmicu protiv Sarajeva, kaže Bojan Puzigaća.

Pohvalio je Puzigaća i svoje fudbalere za sve što su uradili od početka sezone.

- Nadam se da su momci svjesni toga, a moram ih pohvaliti i zahvaliti im se na svemu što su uradili za naš klub i grad. Dobro prezentaju svoj klub i grad i nadam se da će tako protiv Sarajeva nastaviti. Očekujemo podršku navijača, jako dobru igru i dobar rezultat. Respektujemo ekipu Sarajeva, ali se na našem stadionu nas pita. Ako budemo imali pristup kao do sada mislim da nas čeka jako dobar rezultat.

Štoper Bart Meijers naglašava važnost utakmice.

- Sutrašnja utakmica ima veliku važnost, sastaju se dva velika tima. Imamo obavezu da pobijedimo u ovom meču ako želimo osvojiti titulu, a to je ono što čitav grad želi. Imamo samo jedan posao sutra, a to je da pobijedimo. Posljednjih dana trenirali smo jako dobro, ostvarili smo dobar rezultat protiv Zrinjskog. Mogli smo i bolje u toj utakmici, ali ni bod u Mostaru nije loš. Posljednjih nekoliko dana svi su dobro raspoloženi i pokazaćemo vam da smo fokusirani da slavimo u ovoj utakmici, rekao je Meijers.

Utakmica Borac - Sarajevo igra se u subotu od 16 sati.


Posušje : Radnik
Borac : Sarajevo
Željezničar : Zrinjski
Široki Brijeg : GOŠK
Velež : Sloga
Igman : Sloboda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 5 4 1 0 13
2 Željezničar 6 4 1 1 13
3 Posušje 6 3 2 1 11
4 Zrinjski 4 3 1 0 10
5 Široki Brijeg 6 2 2 2 8
6 Borac 3 2 1 0 7
7 Radnik 5 2 1 2 7
8 Velež 5 1 2 2 5
9 Sloga 5 1 2 2 5
10 Igman 5 1 1 3 4
11 Sloboda 6 0 2 4 2
12 GOŠK 6 0 0 6 0