XS
SM
MD
LG

Večeras kreće Partizan

 

Košarkaši Partizana igraju večeras prvi meč u novoj sezoni ABA lige, rival je čačanski Borac od 19.00 sati u "Beogradskoj areni".

 
Radikalan potez potpune rekonstrukcije ekipe obeležio je leto u crno-belom taboru posle sezone bez tri glavna trofeja i značajnijeg uspeha u Evroligi.

Preostali "čuvar vatre" je Balša Koprivica, a jedini upoznat sa vrelinom tog plamena je povratnik i novi-stari kapiten Vanja Marinković. Ostali saigrači su se eventualno susretali u međusobnim duelima, po hodnicima, promotivnim događajima... Periodu uigravanja se u takvoj situaciji u period ne gleda. Trajaće duže nego po uobičajenoj praksi.

Naznake za hod u pozitivnom smeru dali su trofej na turniru u italijanskoj Tortoni kao u učešće na turniru "Pavlos Janakopulos" u Atini, gde su tesno poraženi od Anadolu Efesa i slavili nad prvakom Evrope Panatinaikosom.

Partizan po imenima na spisku ima dovoljno dubok sastav za rotaciju na dva fronta, ukoliko ne dođe do serije povreda. Prvo kolo ABA lige svakako donosi takmičarsku notu, ali snaga rivala daje dovoljno prostora produžetku faze uigravanja. Nova imena će takođe imati priliku da uvide draž atmosfere o kojoj čitava Evropa, pa i košarkaški svet, govori par godina unazad.

Litvanci sad "peru ruke u Moravi"

Čačanski Borac je ponovo u situaciji borbe za opstanak u regionalnoj ligi. Zbog toga su doveli "stare vukove" ovdašnjih terena Đorđa Gagića i Marka Jošila. Interesantno, četiri mesta za strane popunili su dva Amerikanca i dva Litvanca. Pritom, trojica su na spoljnim pozicijama, što je mali udarac za grad vrsnih šutera.

"Što se tiče očekivanja, najpre da igrači budu zdravi i da dobro radimo, da idemo utakmicu po utakmicu. Liga je duga, ima 30 kola, a osnovni cilj je naravno opstanak u ligi. Nema potrebe puno trošiti reči na Partizan. Ove godine su napravili izuzetan tim, kvalitetom i fizički verovatno najbolji otkako se Željko Obradović vratio u Partizan. U pripremnom periodu izgledaju impresivno, tako da nas očekuje veoma težak duel. Iako igramo protiv evroligaške ekipe, predvođene najboljim evropskim trenerom, cilj nam je da odigramo što bolju utakmicu", izjavio je trener Borca Saša Ocokoljić.

Veza Partizana i Borca seže decenijama unazad kroz karijere Dragana Kićanovića, Gorana Grbovića, Željka Obradovića, Harisa Brkića, Uroša Tripkovića, Alekse Avramovića...

Dueli ta dva kluba uvek imaju sentimentalnu notu, ali "Žoc" i njegov sastav nemaju nameru da se poigravaju i prođu kao Zvezda protiv Dubaija.

ABA liga, prvo kolo:

Petak:
Cibona - Zadar 69:87

Subota:
Split - Igokea 79:74
Mornar Bar - Budućnost 51:98

Nedelja:
Dubai - Crvena zvezda 86:84
Krka - Mega 70:80
FMP - Cedevita Olimpija 75:62

Sreda:
Partizan - Borac 19.00

Četvrtak:
Studentski centar - Spartak Subotica 19.00


2 .kolo ABA liga
Zadar 76 : 79 Igokea
Budućnost : Split
Crvena zvezda : Mornar
Cedevita Olimpija : Dubai
Mega Basket : FMP
Borac : Krka
Spartak : Partizan
Cibona : SC Derby
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Igokea 2 2 0 4
2 Zadar 2 1 1 3
3 Budućnost 1 1 0 2
4 Partizan 1 1 0 2
5 FMP 1 1 0 2
6 Mega Basket 1 1 0 2
7 SC Derby 1 1 0 2
8 Dubai 1 1 0 2
9 Crvena zvezda 1 0 1 1
10 Split 1 0 1 1
11 Spartak 1 0 1 1
12 Krka 1 0 1 1
13 Cedevita Olimpija 1 0 1 1
14 Cibona 1 0 1 1
15 Borac 1 0 1 1
16 Mornar 1 0 1 1