XS
SM
MD
LG

Trijumf Borca u Posušju

Foto/ HŠK Posušje

Borac je večeras na stadionu Mokri dolac kao gost uspio savladati Posušje u utakmici osmog kola WWin lige BiH, a konačan rezultat ovog meča je glasio 2:0

Susret je počeo relativno mirno i oprezno sa obje strane, a prva prilika na susretu je zabilježena u devetoj minuti, kada je Skorup šutirao iz slobodnog udarca sa 25 metara, ali je golman domaćeg tima odbranio njegov udarac.

Narednu šansu je opet imao Borac, kada je poslije jedne gužve u šesnaestercu Savić šutirao, a Begić izblokirao njegov udarac.  U 28. minuti se Kulašin našao u odličnoj prilici, kada je sa nekoliko metara šutirao, ali je Galić odbranio njegov udarac.

Igrala se 30. minuta, kada je viđena prva ozbiljna prilika za domaći tim. Rozić se dobro namjestio i šutirao, ali golman gostiju je bio na visini zadatka. 

Ponovo su nakon toga Banjalučani preuzeli inicijativu i više je imao loptu u svom posjedu, ali to nije uspio da iskoristi i dođe do gola, pa je tako rezultat nakon prvih 45 minuta glasio 0:0. 

Drugo poluvrijeme je počelo prilikom za Borac. Skorup je pronašao Herreru, koji je iskosa šutirao u prvu stativu, ali je njegov udarac je odbranio Galić, a onda je Despotović pokušao glavom, ali je lopta otišla preko gola domaće ekipe.

Igrala se 56. minuta, kada je Herrera dobro centrirao, ali je Galić bez problema intervenisao ispred njega, a onda je fudbaler Borca izbio loptu u posljednji tren ispred Bobana.

Mogao je Borac doći do prednostu u 61. minuti, ali je Kulašin pogodio stativu, a devet minuta kasnije, isti igrač je ipak uspio da donese svojoj ekipi vodstvo, budući da je poslije asistencije Herrere savladao protivničkog golmana. 

Igrala se 72. minuta, kada je domaći sastav imao odličnu priliku. Kobiljar je uposlio Rozića, koji je šutirao, ali je njegov udarac odbranio Manojlović.

Pet minuta kasnije, Čuljak je centrirao, Rozić je pokušao glavom, ali je lopta otišla pored gola, a u 81. minuti je Bekavac centrirao, Manojlović je krivo procijenio let lopte, ali nije bilo opasnosti po gol Banjalučana.

U 82. minuti, Banjalučani su udvostručili prednost preko Despotovića nakon asistencije Savića, a budući da do kraja utakmice više nije bilo nikakvih prilika, tako je ekipa sa Gradskog stadiona stigla do pobjede i važna tri boda.

Nakon ove utakmice, Borac je završio na petom mjestu sa deset osvojenih bodova, dok je Posušje ostalo na trećoj poziciji sa 14 bodova.

Posušje - Borac 0:2 (Kulašin 70‘, Despotović 82‘)


Borac : Radnik
Željezničar : Posušje
Široki Brijeg : Sarajevo
Velež : Zrinjski
Igman : GOŠK
Sloboda : Sloga
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 7 5 2 0 17
2 Zrinjski 6 5 1 0 16
3 Željezničar 8 4 2 2 14
4 Posušje 8 4 2 2 14
5 Borac 5 3 1 1 10
6 Radnik 7 3 1 3 10
7 Igman 7 3 1 3 10
8 Velež 7 2 3 2 9
9 Široki Brijeg 8 2 3 3 9
10 Sloga 7 1 3 3 6
11 Sloboda 8 0 2 6 2
12 GOŠK 8 0 1 7 1