XS
SM
MD
LG

Zrinjski ''gazda'' Mostara

Nardin Mulahusejnović

 

U okviru devetog kola VVin lige BiH, Zrinjski je  kao gost na Areni Rođeni savladao Velež, a na kraju je konačan rezultat ovog meča glasio 1:0

Od samog početka su Plemići nametnuli svoj tempo igre, te su držali loptu više u svom posjedu, a u trećoj minuti je Savić šutirao sa distance i lopta je otišla pored gola. 

Rođeni su se početnog pritiska Plemića oslobodili tek u desetoj minuti, a nakon kombinacije Pršeša i Vehabovića, koji su pokušali da pronađu Mlinarića, odbrana gostiju je na vrijeme reagovala i otklonila opasnost ispred svog gola.

U 23. minuti je Hrkać pokušao glavom, ali je lopta otišla preko gola, a poslije toga je krenula obilna kiša da pada, koja nije dopuštala objema ekipama da razviju neku ozbiljniju i smisleniju akciju, iako je teren bio u dobrom stanju.

Ipak, u svemu tome se dobro snašla ekipa Marija Ivankovića, koja je u 32. minuti stigla u vođstvo. Nakon centaršuta Tičinovića, Hadžikić je loše reagovao, a onda je lopta došla do Mulahusejnovića, koji je postigao vodeći pogodak za svoj tim

Igrala se 36. minuta, kada je zabilježena jedna gužva u šesnaestercu Rođenih, kada je odbrana u posljednjem trenutku dobro reagovala, da bi potom u 44. minuti i Topić lijepo pokušao da ugrozi gol Veleža sa dvadesetak metara, ali je Hadžikić odbranio njegov udarac.

Osim te prilike, do kraja prvog poluvremena nije viđena niti jedna druga prilika, pa se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću gostiju.   

U drugom poluvremenu su prvi šut prema gostujućem golu uputili Rođeni, ali je udarac Halilovića završio u rukama Marića, a nakon te šanse, Velež je kontrolisao loptu i posjed, ali nije mogao doći do izjednačujućeg gola. 

Uzbuđenja u mostarskom derbiju nije bilo sve do 67. minute, kada je dobro intervenisao Mehremić ispred Mulahuejnovića, a onda je na drugoj strani Mlinarić poslije centaršuta sa lijeve strane loše šutirao, pa je tako propala šansa za Rođene.

U 77. minuti je Tino Blaž Lauš ubacio u kazneni prostor Zrinjskog, ali su gostili izbacili loptu u korner, a iz kojeg nije bilo opasnosti po gol Hadžikića

Igrala se 84. minuta, kada je Oreč šutirao sa 20 metara, ali je lopta otišla pored gola, a do kraja susreta više nije bilo ozbiljnih prilika, kako za jednu, tako i za drugu ekipu, pa su Plemići na kraju upisali minimalan, ali i veliki trijumf protiv Rođenih.

Nakon ove utakmice, Zrinjski je preuzeo prvo mjesto i na svom kontu sada ima 19 bodova, dok je Velež na osmom mjestu sa devet bodova. 

Velež 0:1 Zrinjski (Mulahusejnović 32‘).


Borac : Radnik
Željezničar : Posušje
Široki Brijeg : Sarajevo
Velež 0 : 1 Zrinjski
Igman : GOŠK
Sloboda 0 : 3 Sloga
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 7 6 1 0 19
2 Sarajevo 7 5 2 0 17
3 Željezničar 8 4 2 2 14
4 Posušje 8 4 2 2 14
5 Borac 5 3 1 1 10
6 Radnik 7 3 1 3 10
7 Igman 7 3 1 3 10
8 Velež 8 2 3 3 9
9 Široki Brijeg 8 2 3 3 9
10 Sloga 8 2 3 3 9
11 Sloboda 9 0 2 7 2
12 GOŠK 8 0 1 7 1