XS
SM
MD
LG

Živeće večno

Porodica Jelić

MODRIČA – Na Gradskom groblju u Modriči juče (ponedeljak) služen je pomen i položeno cveće na grob šestog predsednika Srpske, koji je preminuo iznenada 30.septembra 2007.godine. Na 17.godišnju Jelićeve smrti u Muzeju Republike Srpske istog dana promovisana je knjiga „Predsednik“, te otvorena izložba pod istoimenim nazivom.

Na Gradskom groblju u Modriči više sveštenika SPC služilo je pomen i parastos šestom predsedniku Republike Srpske i prvom čoveku fudbala u Srpskoj i u BiH.

Cveće na Jelićev grob položili su porodica Jelić, izaslanik predsednika Srpske, premijer Srpske, izaslanik srpskog člana Predsedništva BiH, delegacije Narodne skupštine, opštine Modriča, više drugih opština, brojni prijatelji i poštovaoci lika i dela Milana Jelića.

Sin Petar poručio je da je bol za izgubljenom glavom porodice skoro isti kao i prvog dana.

„Isto tako, ovo je 17 godina ponosa što smo na čelu porodice imali takvog čoveka, što je bio u našem gradu, što smo ga svi poznavali. Hvala predstavnicima Srpske što dolaze svake godine da mu odaju poštu. Ne zaboravljaju oca, njegov lik i delo. Pamte sve ono što je pokojni otac uradio za Modriču, čitavu regiju, za Republiku Srpsku“, rekao je Petar Jelić.

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je smrt Milana Jelića veliki gubitak za porodicu, ali i za Republiku Srpsku,  ali da svi trebamo biti ponosni na Milana Jelića.

„Zato smo danas tu da mu se zahvalimo za sve što je uradio za svoju porodicu, za Modriču, za Republiku Srpsku i za sve koje je poznavao. Bio je čovek vedrog duha, uvek nasmejan i spreman da sve obaveze i probleme rešava u hodu. Da je poživeo, bilo bi nam svima lakše. Mnogo smo izgubili njegovom smrću, ali smo izuzetno ponosni da smo ga imali“, rekao je premijer Višković.

Šesti predsednik Srpske Milan Jelić preminuo je 30.septembra 2007.godine od posledica srčanog udara, u 52.godini života.

14.MEMORIJAL

U slavu i sećanje na dr Milana Jelića u Modriči je počeo 14.Memorijal koji će ove godine trajati tri dana. Zvanično otvaranje predviđeni je za danas (utorak) u 10 časova. Ove godine učesnici turnira su beogradska Crvena zvezda, OFK Beograd, novosadska Petrika, skopski Vardar, mostarski Velež, Zvijezda iz Gradačca, Bratstvo iz Gračanice, te klubovi iz Republike Srpske Borac iz Šamca, Polet iz Broda, Ljubić iz Prnjavora, Tekstilac iz Dervente i domaća Modriča.