XS
SM
MD
LG

Liga šampiona se opet igra u Trebinju

 

 

Trebinje je drugi put domaćin najvećeg sportskog evropskog takmičenja u vaterpolu. U okviru utakmica Lige šampiona u vaterpolu, sutra će se  odigrati utakmica između ekipa Jadran m:tel Herceg Novi i Barselonete iz Barselone.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je zahvalio upravi Jadrana kao i svim igračima, ali i načelniku Herceg Novog, što su zbog dobre saradnje, odlučili da Liga šampiona bude ponovo u Trebinju.

„Za one koji ne znaju, Trebinje je za 2025. godinu  zvanično Evropski grad sporta, tako da će nam to još više značiti da unaprijedimo kvalitet. Pozivam sve sugrađane da dođu sutra na utakmicu, ali i na ostale utakmice da ih zajedno pratimo jer je ovo veliki događaj. Čim se neko ponovo vraća, znači da se radi o kvalitetu“, kaže gradonačelnik Trebinja.

Vladimir Gojković, trener Jadrana je kazao da je siguran da će sutra tribine biti pune ali i tokom svih utakmica, jer je tako bilo i prethodne godine.

„Mi ovdje imamo vrhunske uslove, ja sam dolazio i sa reprezentacijom i uvijek sam bio dočekan i podržan. Ovaj put imamo malo izmijenjenu ekupu, vratio nam se Aleksandar Ivović, kapiten, koji se nakon 12 godina vratio u Jadran. Imamo određeni hendikep, jedan naš mlad igrač je doživio povredu i biće odsutan najmanje 4 sedmice, a drugi naš dobar igrač je dobio crveni karton. Ali sam siguran da ćemo dati sve od sebe da imamo dobru utakmicu i ostvarimo dobre rezultate“, kazao je Gojković.

Zadovoljstvo što je u Trebinju, nije krio Aleksandar Ivović, jedan od najboljih vaterpolista svih vremena koji je karijeru počeo u Jadranu.

„Meni je prvi put da igram kod vas, ali sam čuo od ekupe sve najljepše. Uvjerio sam se u dobre uslove čim sam došao. Ja sam se nakon 12 godina vratio u klub, stvarao sam internacionalnu karijeru i daću sve od sebe da i sutra a i u narednim utakmicama dam svoj maksimum“, kaže Ivović.

Vasilije Radović, reprezentativac Crne Gore i jedan od najperspektivnijih vaterpolista Evrope, kaže da se u Trebinju osjeća kao domaći.

„Ovdje smo uvijek dobro dočekani, hvala gradonačelniku što se ovdje osjećam kao kod kuće. Svaka utakmicu koju smo igrali prošle godine, bila je u dobroj atmosferi, tribine su bile pune. Zaista mi je čast“, kaže Radović.

Bojan Okuka, direktor JU „Bazeni“ Trebinje je poželio dobrodošlicu ekipama i izrazio nadu da će se svi klubovi koji dođu u naš grad osjećati kao kod kuće.

„Pored Jadrana i Barselonete, ugostićemo i klubove iz Francuske i Mađarske. Ukazano nam je veliko povjerenje“, kaže Okuka.

Prva utakmica u okviru Lige šampiona, igra se sutra na Zatvorenom bazenu od 18. 15 časova. 

Izvor: Radio Trebinje