XS
SM
MD
LG

Španija bolja od Orlova, bez Pavlovića u novembru

Laport slavi vodeći gol za Španiju FOTO: zurnal.rs

Aktuelni šampion Evrope reprezentacija Španije večeras je u Kordobi pobijedila selekciju Srbije rezultatom 3:0 u četvrtom kolu UEFA Lige nacija nanijevši Orlovima drugi poraz u ovom takmičenju.

"Balon" ubačen na drugu stativu u petom minutu, dok su svi gledali Laport je trznuo glavom i loptu poslao pored statičnog Rajkovića - 1:0.

Domaćin konstantno prijetio. Srpska odbrana se povijala, ali odolijeva. Kiša je nemilice pljuštala.

Zubimendi je potegao sa dvadesetak metara u 28. minutu, lopta je fijuknula koji centimetar iznad lijevih rašlji.

Klizav teren probao je da iskoristi i Ojarzabal, "vlasnik" žutog kartona, šut u malu mrežu sjajno je iz ćoška izvukao Rajković u 34. minutu. Eraković je s leđa faulirao Baenu, pa je i on "požutio".

Do odmora imao je golman Rajković izlet koji Orlove umalo nije koštao u 42. minutu. Lopte se dokopao Kukurelja, ubacio je u kazneni prostor, Morata je probao glavom, ali se Rajković vratio i stigao da odbrani.

Na pauzi su Joveljića i Samardžića zamijenili Jović i Grujić.

U 52. minutu prvaci Evrope napadali su po desnoj strani, Poro je šutirao, Birmančević uklizao u kaznenom, lopta ga je pogodila u ruku, sudija prstom upro na penal. Zbog protesta kapiten Mitrović i štoper Milenković dobili su žute kartone. Morata je šutirao s pnela preko gola u 54. minutu.

Sjajnu lopta je data za Nedeljkovića u prostor, probio je po desnoj strani, sam pred golmanom na penalu bio je Mitrović, ali je očajno zahvatio loptu u 63. minutu. Kazna je stigla ubrzo, sjajnu lopta Ruiza između srpskih štopera na ivicu kaznenog, iz prve je gađao Morata i pogodio ugao - 2:0.

U 73. minutu Pavlović kao poslednji igrač pred kaznenim srušio je Ojarzabala i dobio žuti karton. Ali, VAR je ispravio sudiju i Strahinja je isključen. Po svemu sudeći neće moći da igra u novenbru protiv Švajcarske i Danske.

Iz slobodnjaka sa 18 metara Baena je matirao Rajkovića - 3:0.

Dva minuta kasnije Pedri sa osam metara pogodio prečku.

U drugoj utakmici ove grupe u Cirihu Švajcarska i Danska su odigrale neriješeno – 2:2. Srbija je ostala u igri za drugu poziciju u grupi.

Španija – Srbija       3:0 (1:0)

Stadion: „Novi Arhangel“ u Kordobi. Gledalaca: 20.000. Sudija: Daniel Stefanski (Poljska). Strijelac: 1:0 Laport (5), 2:0 Morata (65), 3:0 Baena (77). Žuti kartoni: Ojarzabal (Španija), Eraković, Mitrović, Milenković, Jović (Srbija). Crveni karton: Strahinja Pavlović (Srbija) u 76. minutu.

ŠPANIJA: Raja, Poro, Vivian (od 82. Vivian), Laport, Kukurelja, Zubimendi, Ruiz (od 72. Garsija), Ojarzabal, Merino (od 64. Pedri), Baena (od 78. Saragosa), Morata (od 78. Hoselu). Selektor: Luis de la Fuente.

SRBIJA: Rajković, Pavlović, Milenković, Eraković, Birmančević, Zdjelar (od 64. A. Maksimović), N. Maksimović, Samardžić (od 46. Grujić), Nedeljković (od 64. Čumić), Joveljić (od 46. Jović), Mitrović (od 78. Simić). Selektor Dragan Stojković.