XS
SM
MD
LG

Jovanović treću sezonu u Slaviji: Ovdje sam kao kod kuće, imam sve uslove za napredak

Vodi veliku borbu pod košem

Košarkaši Slavije iz Istočnog Sarajeva otvorili su sezonu na najbolji mogući način, pobjedom protiv vrlo kvalitetne i iskusne ekipe paljanske Jahorine.

Trijumf ostvaren prije svega energijom i čvrstom igrom, uz izostanak šuta, svakako je pokazatelj da u Slaviji ima još i rezerve i da to može biti još bolje. Ipak, konture željene igre su tu, Slavija izgleda fizički moćno, energetski na visokom nivou i to je baš ono što trener Srđan Stanić želi.

- Jako bitna pobjeda za nas protiv odlične i veoma iskusne ekipe Jahorine na otvaranju sezone. Uvijek je dobar osjećaj kada sezonu otvorite pobjedom. Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu u oba smjera, ispoštovali dogovor iz svlačionice i nametnuli smo od starta utakmice naš stil igre. Kontrolisali smo meč od početka, a u jednom trenutku smo vodili i dvocifrenom razlikom. Ali, mi smo znali da je ekipa Jahorine kvalitetna ekipa i da će se boriti do kraja. U finišu utakmice smo odigrali pametno, pogodili neka bitna bacanja i zasluženo došli do pobjede, kaže nam Srđan Jovanović, krilni centar Sokolova.

Pred Slavijom je opet utakmica na domaćem terenu, ali i još snažniji protivnik, Široki.

- Očekujem jednu tešku, fizički veoma zahtjevnu utakmicu protiv Širokog koji uvijek cilja vrh tabele. Ali, mi igramo na domaćem terenu, pred našim navijačima i svaku utakmicu idemo na pobjedu.

Srđan Jovanović je ušao u svoju treću sezonu sa Slavijom. Došao je na polusezoni sezone 2022/23, pa je potom kratko otišao u Mladost, a onda se prošle zime ponovo vratio u Slaviju. 

- Da, ostao sam i ove sezone u Slaviji. Kada su mi ponudili produžetak saradnje brzo smo se dogovorili oko ostanka. Ovdje se osjećam kao kod kuće, trener i ekipa su odlični i imam sve uslove za dalji napredak.

Napravio je Srđan Stanić ekipu po svom ukusu, kao što smo naglašavali više puta, a taj stil odgovara i igračima.

- Jeste, ovo je jedna od najmlađih ekipa u ligi, atletski moćna, što nam omogućava da igramo brzu košarku i iskreno to meni dosta odgovara. Jer, takav stil se sve više praktikuje, a mladi igrači to obžavaju. Drago mi je što su svi moji saigrači željni dokazivanja i borbe, i mislim da će se to veoma dobro odraziti na terenu, pogotovo u energetskom smislu.

Slavija se prošle godine borila za opstanak do samog kraja, ali Jovanović ne očekuje taj scenario i ovaj put.

- Ove sezone očekujem da se borimo za sami vrh tabele i ako nas zdravlje posluži i budemo imali malo sportske sreće, ne sumnjam da ćemo to i ostvariti.

Utakmica Slavija - Široki igra se u nedjelju od 20 sati.

 


Jahorina 86 : 72 Goražde
Mladost 97 : 87 Mostar
Spars 72 : 65 Posušje
Leotar 104 : 89 Sloboda
Promo 78 : 71 Orlovik
Borac Wwin 80 : 83 Bosna Meridianbet
Slavija 77 : 84 Široki
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Mladost 2 2 0 4
2 Bosna Meridianbet 2 2 0 4
3 Široki 2 2 0 4
4 Goražde 2 1 1 3
5 Leotar 2 1 1 3
6 Jahorina 2 1 1 3
7 Sloboda 2 1 1 3
8 Slavija 2 1 1 3
9 Orlovik 2 1 1 3
10 Promo 2 1 1 3
11 Spars 2 1 1 3
12 Borac Wwin 2 0 2 2
13 Posušje 2 0 2 2
14 Mostar 2 0 2 2