XS
SM
MD
LG

Zeljković: UEFA poštuje naš rad

Predsjednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković oglasio se na društvenim mrežama. On je skrenuo pažnju na nastupe omladinskih selekcija BiH na razvojnim turnirima, istakao je da bh obiluje talentima, a iskoristio je priliku da se pohvali komplimentima koje savez dobija iz UEFA-e.

"Nastupi naših omladinskih selekcija na kvalifikacionim i razvojnim turnirima nezasluženo prolaze daleko od očiju javnosti, kao i aktivnosti vezane za razvoj omladinskog fudbala koje provodimo u sklopu svakodnevnih zadataka.

NS/FS BiH posvećeno radi i ulaže u unapređenje omladinskih takmičenja i rada omladinskih selekcija. Svi znamo da Bosna i Hercegovina obiluje fudbalskim talentom, ali da bi se taj talenat u potpunosti razvio, neophodno je osigurati adekvatne uslove za mlade fudbalere. Upravo se najviše iz tih razloga "gubi" najveći broj mladih igrača. To podrazumijeva, prije svega, kvalitetne trenerske kadrove koji će raditi s djecom u klubovima, kvalitetne terene u svim regijama, kao i efikasne skauting službe koje će prepoznati najtalentovanije dječake i djevojčice i dovesti ih da igraju za Bosnu i Hercegovinu.

Nedavni sastanci koje su održali direktor Spahić i selektor Barbarez sa selektorima omladinskih selekcija, sigurno će dodatno unaprijediti rad s omladinskim kategorijama i podići ga na viši nivo.

Komplimenti i pohvale koje naš Savez dobija od "evropske kuće fudbala" za projekte koje organizujemo u partnerstvu s njima, poput "Grassroots Week" i "UEFA Disney Playmakers", potvrđuju našu posvećenost razvoju fudbala među mlađom populacijom i ugroženim grupama stanovništva.

NS/FS BiH će nastaviti da obezbjeđuje optimalne uslove za rad svih omladinskih selekcija, bilo kroz kampove u zemlji i inostranstvu, edukaciju trenera, reprezentativna okupljanja ili unapređenje infrastrukture. Također, intenzivno radimo na restrukturiranju omladinskih takmičenja u BiH, s ciljem pronalaženja modaliteta koji će omogućiti svim fudbalskim centrima sa snažnim omladinskim školama da se takmiče s najboljima", napisao je Zeljković.