XS
SM
MD
LG

Rukometašice čuvaju obraz Broda

Ženski rukometni klub Nestro grupa Brod već pet godina je najbolji sportski kolektiv ove opštine, a takvo priznanje zaslužio je odličnim rezultatima i uzornim radom u prethodnom periodu.

Kako je sport u ovoj opštini na prilično niskim granama, član Prve lige RS jedan je od svijetlih primjera, iako prošle sezone nije uspio da se plasira u Premijer ligu.

"Bili smo nadomak cilja, ali nažalost nismo uspjeli. Ipak, nismo klonuli duhom, jer su pred nama novi izazovi", rekao je predsjednik kluba Milivoje Đurđević.

Prvu ekipu čine rukometašice iz Broda i Dervente, uglavnom vrlo mlade, što ovaj klub svrstava među najperspektivnije u Srpskoj.

"Radimo zaista naporno i trudimo se da poslije svakog treninga i utakmica budemo bolji. Imamo i kadetsku selekciju koju čine djevojke rođene poslije 2001. godine, a neke od njih već igraju i u seniorskom timu. Uporedo s tim, organizujemo školu rukometa za sve uzraste čime podstičemo interesovanje i ženske i muške djece za bavljenje ovim sportom", rekao je trener Davor Todorić.

S obzirom na opštu besparicu u sportskim kolektivima i ovaj kuburi sa finansijama, a značajnu pomoć ima od generalnog sponzora Nestro Optima grupe.

"Obnovili smo sponzorski ugovor sa ovom kompanijom bez koje bi život kluba praktično bio nemoguć. Dugujemo veliku zahvalnost Nestro Optima grupi i uradićemo sve što je u našoj moći da opravdamo ime koje nosimo", rekao je Đurđević.

Poseban segment čine odnosi i saradnja sa velikim brojem klubova iz regiona, a posebno iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije sa kojima igra prijateljske utakmice i međunarodne turnire.

"U okviru redovnih priprema, organizujemo tradicionalni međunarodni rukometni turnir za žene. Turnir se održava početkom marta svake godine, a redovni učesnici su klubovi iz Kopra, Temerina, Slavonskog Broda i Milana. Takođe, svi ovi klubovi organizuju svoje turnire na kojima redovno učestvujemo, tako da ćemo uskoro put Kasana, mjesta nadomak Milana", zaključio je Đurđević.


Jedinstvo 19 : 15 Radnik
Leotar 29 : 18 Doboj
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Nestro grupa Brod 8 7 0 1 21
2 Leotar 8 6 1 1 19
3 Radnik 8 3 0 5 9
4 Jedinstvo 8 2 1 5 7
5 Doboj 8 1 0 7 3