XS
SM
MD
LG

Krupa - Radnik 1:1, svi zadovoljni podjelom bodova

Fudbaleri Krupe i Radnika podijelili su bodove (1:1) u drugom kolu Lige za prvaka, a ovakvim ishodom mnogo zadovoljniji mogu biti gosti.

Radnik je sačuvao četvrto mjesto na tabeli i zahvaljujući slavlju Sarajeva u Tuzli povećao prednost u odnosu na Slobodu na četiri boda, dok je Krupa ostala na šestom mjestu. Gosti su bili poprilično oslabljeni, jer je prvi golman Mladen Lučić propustio utakmicu zbog tri žuta kartona, a povrijeđen je i njegov prvi zamjenik Senedin Oštraković. Šansu je dobio mladi Samed Hadžić, koji još nije napunio 18 godina i sve do 57. minuta djelovao poprilično sigurno. Međutim, tada je reagovao nesmotreno na pritisak Miljana Ljubenovića, koji mu je ukrao loptu i pospremio u mrežu. Vrijedan pohvale je gest fudbalera Radnika, koji nisu zamjerili Hadžiću i ohrabrili ga da nastavi braniti kako je to radio do kobnog trenutka. Osmijeh na lice vratio mu je Velibor Đurić, koji je u 75. minutu iskoristio dodavanje Dine Beširević i donio Radniku bod.

Treneri obje ekipe mogu biti zadovoljni igrom, jer je meč bio vrlo dinamičan, sa mnogo prilika i poluprilika.

"Uspjeli smo da zaboravimo poraz od Zrinjskog i protiv kvalitetne ekipe kakva je Radnik kontrolisali igru u većem dijelu meča. Nismo uspjeli da slavimo, ali nisam nezadovoljan ni sa bodom", rekao je trener domaćih Slobodan Starčević.

Osim Lučića i Oštrakovića u sastavu gostiju odavno nema Dušana Martinovića, Nenada Srećkovića i Demira Pece, a listi povrijeđenih priključio se Filip Stojanović. Početkom drugog dijela zbog istog razloga igru je napustio Domagoj Franić, dok je Edin Ademović povraćao u svlačionici prije meča.

"Zbog svega toga ovaj bod još više dobija na značaju. Zadržali smo šest bodova prednosti u odnosu na Krupu koja je otprilike istog kvaliteta kao i mi", rekao je trener gostiju Nebojša Milošević.

Meč u Krupi na Vrbasu imao je i humanitarni karakter, jer je sav prihod uplaćen za liječenje teško oboljele Sofije Mićević.

Rezultati 2. kola Lige za prvaka BiH i tabela


Krupa 1 : 1 Radnik
Sloboda 0 : 2 Sarajevo
Zrinjski 0 : 0 Željezničar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 24 14 7 3 49
2 Željezničar 24 14 6 4 48
3 Sarajevo 24 13 8 3 47
4 Radnik 24 10 9 5 39
5 Sloboda 24 9 8 7 35
6 Krupa 24 9 6 9 33