XS
SM
MD
LG

Novi izazov za Tešića i Petrušića

Bivši rukometaš Borca m:tel Nikola Tešić i igrač iz Kotor Varoša Duško Petrušić napustili su redove norveškog Tinseta i do kraja sezone nastupaće za Haugezund koji se takmiči u drugom rangu rukometa u ovoj skandinavskoj zemlji.

Tešić je tako krenuo stopama svog bivšeg trenera Aleksandra Međedovića koji je četiri godine nosio dres Haugezunda, a dobrim igrama pokušaće da pomogne ekipi u borbi za opstanak.

"Veliku zahvalnost dugujem treneru Tinseta Žarku Pejoviću, jer nam je pomogao oko ovog transfera. Sve vrijeme otkad sam u Norveškoj bio je tu za mene, naučio sam dosta od njega, a Tinset će uvijek biti moj klub. O novom timu ne znam mnogo toga, Međedović mi je ranije govorio samo dobre stvari pa se nadam da ćemo imati dobru saradnju. Liga je kvalitetna i prilično ujednačena te obiluje mladim, talentovanim igračima. Haugezund takođe ima mladu ekipu, vidjećemo kakvu ću ulogu imati", rekao je Tešić koji igra na poziciji desnog krila.

I Petrušić je imao samo riječi hvale za trenera Pejovića koji je takođe iz Kotor Varoša. Ovaj momak pamtiće posljednju utakmicu za Tinset, jer je postigao 13 golova, a publika mu je priredila emotivan ispraćaj.

"Saigrače i navijače savladale su emocije i cijela dvorana je plakala. Mislim da to nikada više neću doživjeti. Želim svima da zahvalim na prelijepih godinu i po provedenih u klubu i na nezaboravnom ispraćaju", rekao je Petrušić.

Ovi momci ostavili su veliki pečat u Tinsetu, klubu koji nije davno osnovan, a temelje je udario Pejović. Iskusni stručnjak ranije je radio u Austriji, Njemačkoj, Danskoj i na Farskim ostrvima, a zatim je odlučio da bude vođa projekta Tinseta u koji je i doveo Petrušića i Tešića. Sa njima je prije dvije godine stigao i Duško Hercegovac, ali se visoki lijevi bek vratio u Borac.

NIJE DOBRO POČELO
Po dolasku u Norvešku Tešić je povrijedio ligamente koljena, ali je to brzo prevazišao i na terenu dokazao kvalitet. Vihorno krilo je sa Borcem osvojilo tri duple krune i već sada posjeduje veliko iskustvo. Haugezund je trenutno deseti na tabeli norveškog prvenstva, a možda baš Tešić i Petrušić budu prava pojačanja za bolji rezultat i opstanak u ligi.