XS
SM
MD
LG

Vaterpolisti Banjaluke: Ne želimo da igramo samo na nivou BiH

Drugu sezonu u Prvoj B ligi Srbije vaterpolisti Banjaluke završili su na četvrtom mjestu sa po tri pobjede i remija, te četiri poraza.

Za razliku od debitantskog nastupa kada su odigrali 16 utakmica, sada su upisali deset nastupa, a trener Slobodan Grahovac je naglasio da je evidentan napredak njegove ekipe.

"Kad se podvuče linija nakon druge sezone, moramo biti veoma zadovoljni jer smo igrali samo sa domaćim igračima, koji su dosta napredovali, ali moraju i dalje da rade. Uključili smo mlađe igrače kojima ćemo u narednom periodu posvetiti mnogo više pažnje. Očekivanja su opravdali sidraš Milan Kecman, Draško Vujković, Stefan Šobić, Srđan Stevandić, Nikola Poljak i Dalibor Amidžić, dok su tu još Lazendić, Tolimir, Kajtez, Grabež i Simić, koji dolaze", izjavio je Grahovac.

Rezultati 10. kola i tabela na kraju sezone

Potvrdio je da postoji želja da i naredne sezone igraju protiv klubova iz Srbije.

"Naša želja postoji i pokazali smo da nismo tu samo da popunimo mjesto već da se ozbiljno borimo sa ostalim ekipama. Muče nas "domaći" problemi jer ne znamo koliko ćemo para dobiti od Gradske uprave, kao i to koliko ćemo imati termina na Gradskom olimpijskom bazenu. Ne bih volio da se vaterpolo svede samo na BiH i nekoliko utakmica tokom godine", kazao je Grahovac.

Tek završena sezona bila je jeftinija u odnosu na prošlu.

"Sada je bilo jeftinije nego ranije i u stanju smo da izdržimo šest do osam utakmica, a sve preko toga ne možemo da platimo. Ova sezona koštala nas je oko 25.000 maraka, a prošla oko 40.000 KM. Vjerujemo da će iduća biti još jeftinija jer ima nekih stavki koje nećemo morati da plaćamo", istakao je Grahovac.

U narednom periodu veliki problem Banjaluci predstavljaće prazan hod, jer će prve utakmice odigrati tek na ljeto.

"Slijede nam tromjesečne pripreme za prvenstvo BiH koje je na rasporedu 30. juna i 1. jula. Trebalo bi da nastupe dvije ekipe iz Sarajeva, Jadran iz Neuma i mi. Naš cilj se zna, a to je napad na sve titule u svim kategorijama. Problem neigranja utakmica pokušaćemo da riješimo prijateljskim mečevima protiv ekipa iz Novog Sada i Kikinde sa kojima imamo odličnu saradnju, a sparinzi sa njima biće nam od velike koristi", rekao je Grahovac.

Odbranom titule u BiH Banjaluka bi stekla pravo nastupa na evrosceni.

"Druga naša želja je da organizujemo kvalifikacije za LEN kup i to bismo rado učinili ako bismo dobili da besplatno  koristimo bazen. Neko će reći da je rano o tome govoriti, ali sada se obavljaju te pripreme. Predlažemo da bazen bude organizovan kao Javna ustanova Sportski centar "Borik" jer grad koji nema bazen nije grad veće provincija", rekao je Grahovac.

STRIJELCI
Najefikasniji vaterpolista Banjaluke ove sezone bio je Stefan Šobić sa 24 gola. Pratio ga je Draško Vujković sa 19, dok je Milan Kecman postigao 17. Srđan Stevandić se deset puta upisao u strijelce, a Nikola Poljak osam puta. Protivničku mrežu četiri puta zatresao je Nemanja Babić, Srđan Jolić dva puta, a po jednom Miljan Maletić i Miloš Lazendić. Treba napomenuti da dva gola Banjaluke nisu upisana strijelcima.

EKIPA
Za Banjaluku su igrali Milovanović, Amidžić, Babić, Lazendić, Poljak, Đukić, Kecman, Šobić, Dmitrašinović, Maletić, Kajtez, Vujković, S. Stevandić, D. Stevandić, Jolić, Tolimir, Trifunović, Grabež i D. Kecman.