XS
SM
MD
LG

Brestovac - Ukras modričkog sporta!

Svečanost o kojoj će se pričati danima donijela je imena najuspješnijih pojedinaca i kolektiva u sportu Modriče.

Ispisuju istoriju

Tako je Branko Brestovac proglašen najuspješnijim sportistom Modriče za 2016. godinu, a odbojkaški klub čiji je on kapiten je i najuspešniji kolektiv modričkog sporta u godini iza nas. Ako se ima u vidu da je trener tog kluba Lazo Cvijić najuspješniji među kolegama, a Vid Blagojević kao predsjednik kluba i sportski radnik Modriče za prošlu godinu, onda je lako zaključiti da se odbojka vraća na staze uspjeha.

Modriča je bila i ostala, čak i u velikoj Jugoslaviji, sportski prepoznatljiva po odbojci. Bezgraničnim entuzijazmom ta tradicija se čuva tako da je i najbolji sportista za 2016. godinu upravo odbojkaš - Branko Brestovac!

Branko Brestovac, Lazo Cvijić i Vid Blagojević

"Ovo je velika čast za mene. Dolazim iz kluba koji je odbojkaška mladost. Čast mi je biti kapiten kluba koji se, ubijeđen sam, vraća u Premijer ligu BiH. Ovo priznanje i obavezuje. Dakle, valja biti što uspješniji, a hoćemo i želimo donijeti u Modriču trofeje", rekao je Brestovac.

Lazo Cvijić je u minulih pet godina selektovao i radio sa sjajnom ekipom mladih odbojkaša iz Modriče, te došao do samog vrha u domaćim mjerilima u mlađim kategorijama, ali i u seniorskoj konkurenciji. Zahvaljujući njemu, klub se danas ponovo ponosi odbojkašima kao što su Novaković, Borojević, Bencun, Gavrić, Popović.

"Ja definitivno mislim da se Modriča vraća u sami vrh odbojke Republike Srpske i BiH. Mi smo ta najljepša odbojkaška priča u ovoj zemlji", rekao je Cvijić.

Sport uvijek traži više i bolje. On je upravo i zbog toga postao magija za cijelu armiju svojih poklonika. U sportu se gubi i dobija, a najbolji, najhrabriji i najodvažniji bez obzira na rezultat - uvijek idu dalje! Toga je bio svjestan i Vid Blagojević koji je kao predsjednik muškog odbojkaškog kluba Modriča, sa saradnicima, preporodio kolektiv. Proglašen je za sportskog radnika Modriče za 2016. godinu.

"Moje priznanje je priznanje mojim igračima, oni su modrička mladost i ponos. Ponosan sam na njih i naše trenere. Srećni smo da imamo toliko talenata za koje vjerujem da će nastaviti tamo gdje su stali Boro Jović, braća Milošević, Esad Herdić, Boro Živanović itd. Oni su budućnost modričkog sporta. Rad u sportu je sizifov posao. Nema tu nadoknade, ima gubljenja zdravlja. Ipak, vrijedi. Sportisti nam vrate rezultatima, pobjedama, radostima. Budućnost modričkog sporta je rad sa mladim talentima", rekao je Blagojević.

OK Modriča sa Mladenom Krekićem i Ilijom Jevtićem

Doživjevši povjerenje građana u talasima, načelnik Modriče Mladen Krekić, htio - ne htio, golim šakama je uhvatio živu vatru. Plamen i žar naše nemoći koji su prijetili da spale cijeli modrički sport i da živimo samo od lijepih sjećanja i uspomena. Na sreću, nije sagorjela i posljednja nada, pa je sredstvima lokalne zajednice i razumijevanjem rukovodstva modričke opštine jedan broj sportskih grana prebolio i najteže bolesti, klubovi udahnuli onoliko svježine koliko je bilo, pa rezultata, ipak, ima.

"Vidjeli smo veliku svečanost. Plava sala SKC bila je krcata. Mnogo mi to znači kao čovjeku i roditelju. Ova masovnost je dokaz da nismo napustili sport, iako su neki naši donatori okrenuli leđa modričkom sportu. Polako se naš sport oporavlja i lagano vraća na staze stare slave. I dalje ćemo podržavati našu mladost i sportiste. Hoćemo da ovaj grad bude predstavljen kao grad ljubavi, sporta, mladosti. Ozdraviće sport Modriče u potpunosti", rekao je Mladen Krekić, načelnik Modriče.

Dodijeljene su i Diplome sa srebrnjakom za najperspektivnije sportiste ovog grada. Najveći aplauz pobrao je Nedo Stanković, najperspektivniji kadet Modriče. Rođen je 2002. godine. Učenik 9. razreda OŠ "Sveti Sava", član Karate kluba "Šampion". Punih osam godina trenira karate, nosilac je braon pojasa u karateu. Do sada je osvojio 35 medalja. U prošloj godini učestvovao je na Internacionalnom turniru u Beogradu, na otvorenom prvenstvu Vojvodine i na međunarodnom turniru u Tuzli. Od Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske nagrađen je sportskom stipendijom kao dijete iz kategorije djece sa posebnim potrebama. Bolest ga sprečava da pokaže sve šta zna i umije, a on uspijeva da bilježi zapažene rezultate. Veliki borac koji sportom želi do zdravlja.

"Bavljenje sportom je moj život. To je moje zdravlje i osjećam se najljepše kada treniram. Ovo priznanje mnogo mi znači. Zahvalan sam svima koji me podržavaju, pa i ljudima koji su mi ovo priznanje dodijelili. Neću vas iznevjeriti", rekao je Stanković.

Sportom protiv bolesti - Nedo Stanković

Za privredne subjekte koji su u 2016. godini imali ispruženu ruku koja daje, pripale su zahvalnice. Dobilo ju je i preduzeće za proizvodnju obuće "Alfa".

"Pola vijeka sam u sportu. Udružio sam sve svoje želje, pa sam odlučio da pomažem sportiste. Nastavljam podržavati sve, posebno naše sportiste u Modriči. Apelujem na sve kolege i dobre ljude iz dijaspore, te naše sportiste iz davnih dana da se udružimo i pomognemo modrički sport. Da ponovo bude što je bio nekada", rekao je Ilija Jevtić, direktor kolektiva.

I najpoznatiji sportisti, oni koji su okrunili planetarnu slavu, uvijek se sa nestrpljenjem vraćaju kući, u zavičaj, u klub odakle su otišli u porodicu slavnih, do samog neba izrasli. To je potvrda da je porodično gnijezdo najtoplije, a u sportu se i ne može bez takmičenja na nivou svoga mjesta gdje se živi i stvara. Tako su pohvaljeni fudbaler Mario Milinović, odbojkašica Jovana Bozoljac, karatista i trener Dragan Živković, sportski radnik Aleksandar Ristić, pa Opštinski fudbalski savez Modriča, FK Skugrić 1964, a posebnu pohvalu dobila je Bosa Lovre koja je dugi niz godina u FK Modriča, svjedočeći svim njegovim uspjesima i padovima u posljednje dvije decenije.

I tako, Modričane je okupio sport. Nadati se da će tako biti i u budućem vremenu.
Kao vječni pratilac svakog časnog i čestitog života…

POSTHUMNO PRIZNANJE
Smrt je iz modričkih sportskih redova odnijela sjajnog čovjeka i velikog fudbalskog pregaoca. Čini se da odavno Vranjak i Modriča nisu bili tako tmurni, kišoviti, kao pepeo sivi kao te subote, 12. novembra 2016. godine. Iznenada, u 28. godini, preminuo je golman i predsjednik FK Trebavac iz Vranjaka Stanislav Ilić. Kada je bilo kako je bilo i šta je bilo, posthumnim priznanjem opština Modriča odala je počast mladom čovjeku. Tako se čuvaju uspomene na njegovu ljudskost i veliku odanost fudbalu.


Majevica 1 : 3 Ljubinje
Crvena zvijezda 2 : 3 Tempo
Drina 1 : 3 Gradiška
Modriča Optima 3 : 1 Jahorina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Modriča Optima 14 13 1 37
2 Ljubinje 14 9 5 32
3 Gradiška 14 9 5 26
4 Jahorina 14 8 6 24
5 Drina 14 7 7 21
6 Tempo 14 7 7 18
7 Crvena zvijezda 14 3 11 10
8 Majevica 14 0 14 0