XS
SM
MD
LG

Mejakića traže Česi

Banjalučanin Danijel Majkić (28) ima bogato premijerligaško i internacionalno iskustvo, nakon tesličkog Proletera i mostarskog Veleža igrao je za Samaru, Baltiku, Šahtjor Karagandu, Leotar, Al Ahli Bengazi, a poslednju sezonu je proveo u ekipi Zlate Moravce.

U jednom trenutku pojavila se, kao realna, opcija da dođe na banjalučki Gradski stadion i zaigra za Borac. Pored crveno-plavih pojavilo se i nekoliko premijerligaških klubova, ipak Majkić je nastojao da ode u inostranstvo i dogodilo se ono najlošije u raspletu za jednog igrača - ostao je bez angažmana.

-Posle izuzetno uspešne sezone u Slovačkoj nastojao sam d apronađem zajednički jezik sa pojedinim klubovima iz Premijer lige BiH, bio sam vrlo blizu potpisa s banjalučkim Borcem, ali nažalost u poslednjem trenutku je došlo do nesporazuma. Bio sam u pregovorima sa još nekoliko klubova, kao i sa austrijskim Kapfenbergom. Na kraju nisma pronašao angažman, nisam to očeki vao pogotovo jer sam u prošloj sezoni igrao na vrlo visokom nivou - istakao je Danijel Majkić.

Kako sada stvari stoje na zimu će Majkić ponovo u inostranstvo, na stolu su već ozbiljne ponude.

-Još razmišljam, trenutno su se javili klubovi iz Češke, Slovačke i Norveške, a najveće interesovanje pokazala je Banjik Ostrava, drugoligaš iz Češke. I dalje nisam definitivno odlučio šta i kako, kuda dalje. Verujem da ću uskoro pronaći novi klub u inostra nstvu koje je za mene prioritet - rekao je Danijel Majkić.