XS
SM
MD
LG

Crna Gora na peterce

Srbija - Crna Gora 10:10, nakon peterca 3:5. Spektakularna vaterpolo predstava između Srbije i Crne Gore u Banjaluci završena je nerešeno, ali su Crnogorci bili bolji nakon peteraca i stigli do pobede, u okviru 6. kola Svetske lige. Meč bez takmičarskog značaja a u cilju promocije vaterpola u Banja Luci postigao je svoj cilj. Srbija je već ranije obezbedila plasman na finalni turnir.

Vaterpolisti Srbije i Crne Gore odigrali su naizgled prijateljski meč. Najiskusniji su bili i vođe na terenu u našoj selekciji to je bio Filip Filipović, a kod protivnika Aleksandar Ivović. Njih dvojica ujedno su bili i najefikasniji igrači sa po četiri postignuta pogotka . Crnogorcima je pripalo prvo poluvreme, „delfini" su povezali redove u drugom stigli i prestigli protivnika, ipak Crnogorci uspeva ju da izjednače i posle boljeg izvođenja peteraca stignu do trijumfa.

 Tokom prvog poluvremena naša selekcija je imala problema u realizaciji igrača više. Od šest prilika nije realizovana nijedna. Sdruge strane protivnika je od dve prilikeiskoristio jednu. Tokom drugog perioda borba se rasplamsala. Protivnik se bolje snašao i uspeo da stekne prednost od dva gola. „Delfini" uspevaju do kraja poluvremena da smanje prednost protivnika. U prvom poluvremenu protivnik je imao dva iskorišćena peterca, a naša selekcija jedan.

U drugo poluvreme "delfini" uspevaju serijom od 3:0 da preokrenu rezultat i povedu sa 8:6. Do kraja trećeg perioda protivnik je uspeo da postigne pogodak i smanji prednost naše ekipe.

Igra se rasplamsala u poslednjoj četvrtini. Crnogorci su uspeli da izjednače. Potom se igralo gol za gol i na kraju meč je završen nerešeno.

Po propozicijama Svetske lige obe ekipe su dobile po jedan bod, ajoš dva je dobio tim koji je bio bolji u petercima, a to je bila ekipa Crne Gore. Odlučujuća je bila treća serija kada Miloš Ćuk nije iskoristio penal.

[su_youtube url=" https://www.youtube.com/watch?v=mmdDpwVUSLY"] ligi svijeta. To se najbolje vidjelo na sinoćnjem meču protiv Bajerna, kada je uporno pokušavao da zatraži tajm-aut tokom borbe za loptu s[/su_youtube]