XS
SM
MD
LG

Pobeda koja donosi nadu

Pao je kamen sa srca Radovanu Ćurčiću kada je Aleksandar Kolarov u finišu utakmice pogodio mrežu Estonaca. Naporno su radili Orlovi da bi došli do prvog trijumfa u 2016. i to im se konačno isplatilo.

Važno je da smo pobedili. Prvo poluvreme nismo trčali kako treba, nije to bila igra kakvu sam očekivao, ali u drugom poluvre menu smo bili mnogo bolji i zasluženo trijumfovali. Ne bih veličao ovu pobedu, međutim, svi sami znate u kakvom smo ambije ntu radili u proteklih deset dana. Bilo je teško i boriti se svakodnevno sa bočnim vetrovima. Sve je to ostavilo traga i na mene i na igrače, ali biće prilike da pričam. Samo bih zamolio pojedince da ne pljuju u bunar iz kojeg će piti ili ste pili vodu. Znao sam da će ovo ići u dobrom pravcu i posle utakmice sa Poljskom. Iz Beograda su stizali omalovažavajući komentari, a nije ovo ni Karadžićeva, ni Miloševićeva, ni Ćurčićeva reprezentacija.

Kako ste reagovali i šta vam je prošlo kroz glavu kada je sudija poništio gol Ivanoviću? Bilo mi je izuzetno teško, jer nije bilo ofsajda, a koliko sam čuo ni ruke nekog od naših igrača. Pomislio sam da nas ama baš ništa neće, a toliko smo truda uložili u ovih deset dana. Zbog čega su Vam igrali Matić i Kolarov, s obzirom da nemaju pravo da igraju u prvoj utakmici? Matić i Kolarov su bili u timu, jer smo tražili pobedu. Želeo sam da se igrači naviknu jedni na druge i da odigramo uz minimalne izmene dve vezane utakmice zajedno – zaključio je Ćurčić.