XS
SM
MD
LG

Srbija trijumfovala u Estoniji

Fudbaleri Srbije savladali su u prijateljskom meču u Talinu selekciju Estonije sa golom Aleksandra Kolarova sa 1:0.

Kapiten Branislav Ivanović igra 85. meč za nacionalni tim, sada djeli treću poziciju vječne liste sa legendarnim Draganom Džajićem. Srbija je imala incijativu na početku susreta, ali prvu šansu imaju domaćini preko Jagera. Neshvatljiva greška odbrane “orlova” desila se u 32. minutu kada je desni bek Estonije Teniste, ostao sam na petercu nakon ubačaja, ali je Stojković odlično intervenisao. Srbija je prijetila po stranama i ubačajima Kostić i Tošića, ali Mitrović nije mogao sam u napadu protiv cijele odbrane Estonije.

U nastavku je tim Radomira Ćurčića bolje zaigrao, imao više prilika, prije svega nakon prekida i napada Ljajića. Isti igrač je u 74. minutu ubacio loptu u šesnesterac, Rajković je grudima spustio Ivanoviću, a ovaj matirao golmana, ali je sudija poništio gol, zbog navodnog igranja rukom Rajkovića. U 81. minuti Kolarov je izborio slobodan udarac sa nekih 25. metara i iz istog zatresao mrežu Estonaca za 1:0.

Do kraja susreta nije bilo više prilika na obje strane, 'Orlovi' su čuvali posjed i na kraju sačuvali prvu pobjedu još od duela sa Albanijom i oktobru prošle godine.