XS
SM
MD
LG

"Orlići" bez EP

Omladinska reprezentacija Srbije porazom u Kragujevcu od Francuske sa 1:0, nije uspjela da se plasira na Evropsko prvenstvo.

Tim Branislava Nikolića nakon remija sa Danskom i pobjede nad Crnom Gorom, doživio je poraz od “galskih pjetlova”. “Orlići” su bolje počeli meč, imali nekoliko prilika, a u 16. minutu Šaponjić je postigao gol, ali zbog ofsajda nije priznat. Prvu veliku priliku za Francusku imao je Teo u 40. minutu kada je Zlatković izbacio loptu sa gol linije, da bi već u sledećem napadu istog igrača zakačila lopta nakon šuta Mbape i tako prevarila Milinković – Savića za 1:0.

U nastavku su pokušavali igrači Srbije da dođu do izjednačenja, a veliku šansu imao je Jović sa pet metara, ali mu je šut izblokiran. U 70. minutu Vojnović dobija drugi žuti karton i nakon toga je otežan posao domaćoj selekcije. Francuzi su preuzeli incijativu i prijetli ka golu Srbije, a priliku za izjednačenje na drugoj strani propustio je Duronjić poslije asistencije Jovića. Na kraju je i Šaponjić dobio drugi žuti karton i Srbija je sa devet igrača završila utakmicu i kvalifikacije.