XS
SM
MD
LG

Slavija bolja i od Sokoca

Košarkaši Slavije su večeras u svojoj dvorani savladali Sokolac 96:86 (20:15, 15:24, 31:20, 30:27), u utakmici trećeg kola Druge lige RS- Grupa "Istok". 

Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj košarci. Nakon uvodnog vođstva Sokoca od 2:0, domaći prave prvu seriju na utakmici, od 7:0. Ipak, dozvoljavaju onda gostima da im uzvrate istom mjerom i ušlo se u neizmjeničnu seriju vođstva, sve do pred kraj, kada Slavija novom mini serijom odlazi na 20:15, i pauzu između dvije četvrtine.

Drugu četvrtinu bolje otvaraju Sokočani. Serijom od 10:3 dolaze do +2, 23:25, međutim, Nemanja Stjepanović trojkom ponovo vraća prednost "Sokolovima". Pravu pometnju su zatim u utakmicu unijele sudije ovoga meča. Inače, velikih prigovora na suđenje tokom čitavog meča, imala su i jedna i druga ekipa. Jednu očiglednu "silaznu putanju", sudije su okarakterisale kao čistu loptu, a u nastavku te akcije sviraju i namjeran prekršaj, kojeg gosti ne uspjevaju da materijalizaju na pravi način. Slavija ponovo uspjeva da napravi mini seriju od 5:0 poenima Ašanina i Crnogorca, ali do kraja 2/4 Sokolac pravi novi niz od 9:0, te sa četiri poena Pečenice, trojkom Tešanovića i dva poena Planinčića odlazi na 39:35, što je i rezultat prvog poluvremena.

Mnogo bolje Slavija igra u trećoj četvrtini, a to pokazuje i +11, gledajući samo taj period igre. Seriju domaćih od 4:0 trojkom razbija Planinčić, a onda slijedi novi nalet "Sokolova" i pet poena Vučkovića i dva Ašanina za 46:42. Ponovo je samo na trenutak prekinuta serija, poenima Koprivice, a onda se razigrao i Nemanja Simeunović i Slavija kroz par napada dolazi do, u ovoj utakmici, maksimalnih +15. Ipak, gosti se ne predaju, pa sa trojkama Planinčića, Pečenice i Šuke stižu do -7 pred posljednjih deset minuta igre.

U posljednjoj dionici igre obje ekipe vrlo brlo izlaze iz bonusa, te se šuta dosta slobodnih bacanja. U takvoj igri, iako se činilo da Slavija plovi prema sigurnoj pobjedi gosti ipak uspjevaju da se vrate na samo dva poena zaostatka. Ipak, to je sve što su uspjeli u ovome meču. I pored činjenice da je Ašanin izrevoltiran sudijskim odlukama dobio isključujuću, i da je Sokolac imao 4 slobodna bacanja, plus loptu sa strane, "Sokolovi" uspjeli da na kraju odu ponovo na +10 i ostvare i drugu pobjedu u šampionatu, iz isto toliko utakmica.

Slaviju je do pobjede predvodio Aleksandar Ašanin sa 29 poena, a slijedio ga je Dejan Vučković sa 18. Kod gostiju više od pola poena postigao je dvojac Pečenica (36), i Planinčić (20).

OKK SLAVIJA 1996 - KK SOKOLAC 96:86 ( 20:15, 15:24, 31:20, 30:27)
Sportska dvorana "Slavija"
Gledalaca: 300
Sudije: 
Savo Ćosović, Đorđe Domazer ( I. Sarajevo), Miljan Kovačević (Trebinje)

SLAVIJA: Stjepanović 7, Simeunović 16,  Majmunović, Vučković 18, Šušić 7, Kalajdžić, Ašanin 29, Beganović, Veljović, Crnogorac 4, Vasković 13, Jovanović 2   Trener: Srđan Stanić

SOKOLAC: Šobić, Tamburić 3, A. Šuka, M. Šuka 4, Kezunović, Tešanović 3, Pečenica 36, Planinčić 20, Borovčanin, Koprivica 10, Pajić 4, Đerić 6   Trener: Miljan Pajić