XS
SM
MD
LG

SP na Tenerifama: Rahmanovićeva i Turulja u repesažu za medalju

 

 

Svjetsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore je u toku na Tenerifama.

Danas je Bosna i Hercegovina imala sedam svojih predstavnika na tatamiju, a ostvarene je šest pobjeda. Dvije pobjede je uspjela da ostvari Ilma Rahmanović u kategoriji juniorki +59 kilograma. Ona je prvo savladala Pamelu Campos Desciderio iz Meksika, a zatim i Pamelu Bodei iz Italije, da bi u trećem meču poražena od reprezentativke Kazahstana, Sofye Berultseve. Ona će svoj put sutra nastaviti u repesažu, a čeka je bolja iz duela Lucija Lesjak (Hrvatska) i Simona Simovska (Makedonija).

Pobjedu je ostvarila i Dina Mahmud u kategoriji do 59 kilograma. Pna je savladala reprezentativku Sjeverne Irske, Megan Oboyle, a onda je poražena od Čileanke, Valentine Meneses Toro.

Kod juniorki, nažalost, nisu bile uspješne Stela Brkić u kategoriji do 53 kilograma koja je odmah poražena od Sare Slassi iz Maroka, te Lejla Ahmetović u kategoriji do 48 kilograma koja je poražena od Michelle Andrade Navaro iz Meksika.

Dženan Maglić u kategoriji do 61 kilograma je odradio borbu protiv Faruka Omera Baryaka iz Turske koju je pobijedio, ali je onda poražen od Mađaram Davida Nicholsa.

Adnan Hurem je u kategoriji do 68 kilograma poražen u prvom kolu od reprezentativca Srbije, Jovana Ćirića, dok je Hamza Turulja savladao prvo Seana McCarthya iz Irske, zatim reprezentativca Armenije, Davita Makyana, a onda je poražen od Markonaca Nabil Ech Chaabia. On će sutra nastupiti u repesažu gdje čeka boljeg iz duela Aaron Jardine iz Škotske, i Xirui Wang iz Kine.