XS
SM
MD
LG
25.12.2017 Administrator DC

Banjalučki vaterpolo rat

Na nedavno održanoj sjednici Skupštine Vaterpolo kluba Borac, čelnici ovog sportskog kolektiva upoznali su javnost sa rezultatima koje su postigli od reaktiviranja (septembar 2017) do danas, ali i sa opstrukcijama funkcionisanja sa kojima se suočavaju, od neadekvatnih uslova za treniranje preko zaključavanja golova do odbijenice za prijem u VS RS.

Ovih dana, VK Borac susreće se sa novim problemom: VK Banja Luka, čiji je predsjednik Slobodan Grahovac, koji je ujedno i predsjednik UO VS RS i VS BiH, ne želi da izda ispisnice onim vaterpolistima koji su iz tog kluba prešli u Borac.

– Pored opstrukcije rada našeg kluba, Slobodan Grahovac je sada otišao i korak dalje i opstruiše djecu koja karijeru žele da nastave kod nas. VK Banja Luka na čelu sa Slobodanom Grahovcem ne želi da izda ispisnice djeci, a sve pokušava da se pravda time da nismo članovi Vaterpolo saveza Republike Srpske, gdje je Grahovac predsjednik Upravnog odbora. Nakon toga, ispisnice su zatražili roditelji te djece, ali je i to odbijeno. Smatram, uz sve navedeno, da jedan čovjek ima monopol u VS RS, a takođe postavlja se pitanje da li ostali članovi Upravnog odbora i Skupštine VK Banja Luka i VS RS podržavaju ove nezakonite opstrukcije koje Slobodan Grahovac čini nad Vaterpolo klubom Borac – rekao je predsjednik Vaterpolo kluba Borac Davor Josipović u izjavi za naš portal.

U saopštenju VK Borac koje je potpisao predsjednik Skupštine kluba Zoran Vukelić, takođe se navodi da su roditelji igrača koji žele da karijeru nastave u VK Borac dobili odbijenice na zahtjev za izdavanje ispisnice iz VK Banja Luka, uz obrazloženje da se VK Banja Luka poziva na određene članove Pravilnika o registraciji i pravu nastupa igrača VS RS (Član 1, Član 2, Član 3, Član 19, Član 22. i Član 37.), a sa kojim roditelji nisu bili upoznati pri učlanjenju djece u VK Banja Luka.

U saopštenju se dalje navodi da klub i roditelji igrača od predsjednika VK Banja Luka, VS RS i VS BiH Slobodana Grahovca traže obrazloženje i dostavljanje navedenog Pravilnika kao i Statuta VS RS, s obzirom da isti nisu javno dostupni. Takođe, u saopštenju se upućuju apeli svim nadležnim institucijama da odreaguju, spriječe dalje opstrukcije kluba, omoguće nesmetan rad i funkcionisanje i spriječe nepoštovanje prava djece na izbor u kojem klubu žele da treniraju i nastave svoju karijeru.

Kompletno saopštenje možete da pogledate u nastavku članka.


Banja Luka 14 : 7 Novi Beograd 011
TENT 7 : 10 Dorćol
Singidunum 9 : 5 Rasina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Singidunum 10 7 2 1 16
2 TENT 10 6 1 3 13
3 Dorćol 10 5 2 3 12
4 Rasina 10 3 2 5 8
5 Banja Luka 10 3 0 7 6
6 Novi Beograd 011 10 2 1 7 5