XS
SM
MD
LG

Napomena za FSRS: I Brod je dobio prvoligaša

Da Fudbalski savez Republike Srpske već odavno ne vodi računa o futsalu, ako je ikada i vodio, jasno je odavno, a isto tako je odavno jasno da aktivnosti FSRS prema istočnom kraju nisu ni blizu onih kakve bi, jedna takva u drugim zemljama, ozbiljna institucija trebala da ima prema jednoj svojoj geografskoj cjelini.

Posljednji u nizu propusta FSRS dogodio se na zvaničnom sajtu ove institucije. Više puta smo ukazivali na razne propuste, više tehničke prirode, ali ovaj put počinjemo da sumnjamo i u neupućenost, ili ne daj bože čistu težnju da se ono mimo ''zapada'' potpuno smetne u drugi plan.

Čekali smo nekoliko dana nadajući se da ćemo dočekati ono što čekamo, ali nije se dočekalo. Naime, na sajtu FSRS objavljen je tekst naslova ''Laktaši dobili prvoligaša''. Naravno, naš portal je kao i čitav drugoligaški futsal karavan to ispratio još ranije, sa kompletnim rezultatima i tabelom, uz izvještaje svih kola, i ovim putem još jednom čestitamo KMF Šampion na osvojenoj tituli. Još uvijek su bez poraza od svoga osnivanja, odlično idu i u Kupu Republike Srpske, te za vikend imaju šansu da se već u prvoj godini svog postojanja plasiraju na završnicu Kupa Republike Srpske. Tog, izuzetno zapostavljenog takmičenja na kojeg su klubovi bili primorani ove sezone da se takmiče, iako apsolutno nikakve koristi od FSRS, logično, nema. Nevoljno su to mnogi klubovi Republike Srpske prihvatili, ali to je već priča za drugu temu.

Dakle, pojavio se tekst ''Laktaši dobili prvoligaša'' u kojem se FSRS, za pohvalu, prisjetio futsala, prisjetio Druge lige Republike Srpske, i tako minimalno doprinio našem futsalu. Tekst je izašao, za napomenu, u ponedeljak 25. marta. Istovremeno, na sajtu FSRS niti jednim jedinim slovom nema teksta o KMF Brod, šampionu Druge lige Republike Srpske grupa 1 u kojoj su se, za razliku od grupe 2, takmičili klubovi sa većeg geografskog područja, od pograničnog Broda, pa sve do Sokoca. Sezona u toj ligi je završena takođe isti dan kada i Druga liga Republike Srpske grupa 2. KMF Brod je još ranije obezbijedio od KMF Šampion šampionsku titulu, jer se MNK Glavica nije pojavio na Sokocu, i baš kao i tim iz Laktaša se plasirao u Prvu ligu Republike Srpske. Za još jednu napomenu, KMF Brod je prošle sezone igrao završnicu Kupa Republike Srpske, a ove sezone su ispali na penale od premijerligaša, Brčko zdravlja.

Uzećemo, samo, kao opravdanje, činjenicu da utakmica KMF Glasinac-MNK Glavica još uvijek nije ''provučena'' kroz Comet u kojem, istina, stoji da je MNK Glavica obavijestio domaćina da neće doći na utakmicu. Službena lica i domaćini su sačekali koliko je trebalo i konstatovali da gosta nema, te je pobjeda službenim rezultatom dodijeljena domaćinu. Aljkavost FSRS po pitanju futsala, i njihov nemar prema istom, ogleda se upravo u tome. Jer, evo ni dvije sedmice gotovo od posljednje utakmice sezone, a dvadeset dana od te ''sporne'' utakmice ona nije registrovana u Comet sistemu, iako je KMF Brod već uveliko proslavio titulu i poručio ''Vidimo se u Prvoj ligi Republike Srpske'', a MNK Glavica objavio rekapitulaciju sezone uz naglasak da drugo mjesto na tabeli nije mala stvar.

Mi i dalje čekamo, kao što smo čekali do sada, u nadi da ćemo dočekati i tekst ''Brod dobio prvoligaša''. Ali napomena za FSRS, to se ne radi tako kako vi radite!

 


Glavica 3 : 2 Derventa
Željeznica 3 : 2 Brod
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Brod 8 6 0 2 18
2 Glavica (-4) 8 5 1 2 12
3 Glasinac 8 4 0 4 12
4 Derventa 8 2 1 5 7
5 Željeznica 8 2 0 6 6