XS
SM
MD
LG

Ranjeni na Želju

Krupa i Sarajevo, ma gde god se sastali, bilo to olimpijsko zdanje na Koševu ili moderni stadion u kanjonu Vrbasa, uvek mame fudbalske uzdahe i gromoglasne aplauze najneutralnijih ljubitelja fudbala koji su željni poštene, momačke i viteške igre, ipak retke na ovim našim korumpirano-interešdžijskim prostorima, začinjene lepim potezima, golovima, nažalost i sudijskim glupostima.

Pobeda Sarajeva je stigla u dubokoj sudijskoj nadoknadi, kada su svi očekivali “iks” rezultatom 2:2, ali tako nije mislio fudbaler bordo tima Mićo Kuzmanović koji je golom svom timu obezbedio treću poziciju. To mesto direktno vodi u Evropu. S druge strane ovaj duel sa rivalom koji je bukvalno pretukao Krupljane pre mesec dana na svom terenu bio je generalna proba za izabranike trenera Slobodana Starčevića pred revanš susret finala Kupa BiH protiv Željezničara, čija je prednost sa Grbavice (2:0) izazovna za premijerligaša iz Krupe na Vrbasu.

-Oba poluvremena smo izgubili u poslednjim minutama, nismo mogli da izdržimo pritisak niti smo uspeli da odolimo u odličnoj utakmici u kojoj je bilo dosta bodova, viđena lepa i dopadljiva igra. Nadam se da će Krupa da bude bolja i mnogo jača u sredu protiv Željezničara, iako smo u ovoj utakmici, na svaki način, ranjeni. Da ne nabrajam o čemu je reč – istakao je strateg Krupljana odmah posle utakmice.

Bio je ovo treći uzastopni poraz Krupe u takmičarskim susretima: Široki Brijeg (0:5), Željezničar (0:2) i Sarajevo (2:3), posle neverovatne pobede, za bodove, protiv Želje na domaćem terenu (2:0).

-Upravo ta, prvenstvena utakmica nam daje za pravo da se nadamo da možemo da osvojimo trofej Kupa BiH i izborimo plasman na međunarodnu scenu što bi bio istorijski uspeh našeg malog, ali ponosnog kluba. Protiv Sarajeva se videlo da smo neke stvari popravili, neke nismo, zato smo i platili određeni ceh, pred nama je dovoljno vremena da ispravimo ono što smo uočili i da konkurentno i odvažno uđemo u borbu, prsa u prsa sa Sarajlijama za vredan trofej. Možemo da budemo ponosni što smo protiv Sarajeva odigrali još jednu utakmicu koja će se dugo pamtiti u fudbalu BiH, a to je fudbalsko umeće. Zar nije? - upitao se Slobodan Starčević, zvanično najbolji trener Republike Srpske u poslednje dve godine.

U sledećem kolu prvenstva, pre odlaska u Mostar na proslavu treće uzastopne titule Zrinjskog, Krupu očekuje srpski derbi sa Radnikom iz Bijeljine, timom s kojim će igrati i finale Kupa Republike Srpske.

-Radnik je jedini premijerligaš kojeg nismo uspeli da pobedimo i očekujemo da to uradimo u nare dnoj prvenstvenoj utakmici, a ujedno i steknemo samopouzdanje potrebno za finale Kupa Repu blike Srpske. Ipak, pre Radnika želimo da se pozabavimo Željezničarom, verujemo da možemo da ga pobedimo, njegovu prednost stignemo i prestignemo. Goreće kanjon, a mi se nadamo i očeku jemo Kup trijumf i pobedu 3:0 – optimističan je Starčević.

Čekajući rasplet takmičenja u kojem Krupljani imaju pretplatničke karte za finala kupova finiš sezone trebalo bi da bude i te kako uzbudljiv… Kažu da su ranjeni lavovi najopasniji.

 

 


Radnik 3 : 3 Široki Brijeg
Željezničar 2 : 1 Sarajevo
Zrinjski 4 : 0 Krupa
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 32 21 6 5 69
2 Željezničar 32 19 6 7 63
3 Sarajevo 32 17 5 10 56
4 Široki Brijeg 32 16 8 8 56
5 Radnik 32 12 9 11 45
6 Krupa 32 10 10 12 40