XS
SM
MD
LG

Krčmarević spreman na pritisak

Održana je konferencija za medije na kojoj je zvanično predstavljen novi šef stručnog štaba FK Željezničar, Slobodan Krčmarević.

– Hvala predsjedniku Misimoviću, ljudima iz Uprave na povjerenju, ovo za mene predstavlja veliku čast i priznanje. Na drugoj strani ovo je velika obaveza i odgovornost. Poznavajući historiju i tradiciju ovog kluba, upravo me to privuklo da dođem u Željezničar, da se upoznam sa organizacijom kluba i da se upoznam sa uslovima. Kada sam vidio da je to na velikom nivou, nisam imao dilemu. Ja kao neko ko dolazi iz bivše Jugoslavije mnogo utakmica sam odigrao ovdje na Grbavici protiv Želje, neki su mi slali snimke, podsjetili me na ta vremena. Dobro znam da je ovo klub koji ima dušu. Poklapa se moja želja da se dokažem na ovim prostorima sa ambicijom kluba. Trebaće nam mnogo rada, znoja i discipline da bi to odradili. Ne čeka nas lagan posao, ali dolazim pripremljen i motivisan.

Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkzeljeznicar.ba

– Vidjećemo, danas počinjemo sa pripremama, 12. jula je prvi test, pa ćemo vidjeti. Maksimalno sam iskoristio vrijeme, malo sam spavao, ali ja za to živim. Volim pritisak i uživam u njemu. Svaki igrački kadar se mijenja. Ko bude došao u Real nakon Zidanea, isto će neko otići, a neko će doći. Željo ima izuzetan igrački kadar, raspitao sam se kod trenera, imam dosta prijatelja. Drago mi je što je Admir Smajić preuzeo Slobodu. Pričao sam sa Milinkovićem i svi su u superlativu govorili o Želji, kazao je popularni Boban dodavši:

– Željo je prepoznatljiv kao klub, u mnogo jačoj konkurenciji je dominirao. Najbolji vezni igrači su dolazi odavde i sada kada me pitate na blic, mislim da je Željo najjači tu gdje su centralni vezni igrači, pa ćemo tako praviti formaciju prema onome što najbolje imamo. Ustaljena formacija je 4-2-3-1, ali ja mislim da to nećemo igrati. Opet ne mogu reći šta ćemo igrati jer ne znam ko će otići, ko će ostati. Vidjećemo da li ćemo igrati sa tri ili četiri u zadnjoj liniji, ako dođemo do još jednog igrača do kojeg smo veoma blizu, biće dobro. Željini ljudi su čisti, ja sam zbog toga pobjegao sa ovih prostora, deset godina sam radio vani. Trudićemo da radimo najbolje što znamo.

– Sedam dana smo ovdje, to ću iskoristiti da pogledam kompletan igrački kadar i da skrešem taj kadar, ostaće 24 igrača i tri golmana. Idemo u Međugorje, tamo ćemo imati mir i dobro ćemo se upoznati, imamo utakmice, 21., 25., 29. i 5. generalka, igramo sa GOŠK-om, Veležom i još dva protivnika. To je moj program, dupli trening dva dana, pa mali odmor i četvrti dan utakmica, kazao je Krčmarević.

Krčmarević je nakon konferencije za medije održao sastanak sa igračima, obavio prozivku, a potom i prvi trening.

TEKST I FOTO: FK Željezničar,Damir Hajdarbašić


Radnik 3 : 3 Široki Brijeg
Željezničar 2 : 1 Sarajevo
Zrinjski 4 : 0 Krupa
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 32 21 6 5 69
2 Željezničar 32 19 6 7 63
3 Sarajevo 32 17 5 10 56
4 Široki Brijeg 32 16 8 8 56
5 Radnik 32 12 9 11 45
6 Krupa 32 10 10 12 40