XS
SM
MD
LG

Kozara bolja od Sutjeske

U danas odigranoj utakmici 5. kola Lige za ostanak FK Kozara je na Gradskom stadionu u Gradišci dočekala Sutjesku iz Foče i zabilježila važnu pobjedu rezulatatom 1-0.

Jako nevrijeme i kiša koji su pokvarili teren i uslove za igru, te je početak utakmice zbog toga kasnio desetak minuta, nisu zasmetali fudbalerima Kozare da od prvog minuta krenu ofanzivno ka golu Fočaka. Već u trećoj minuti Kremenović je zamalo kratak nakon centaršuta Babića. Nedugo zatim šut isprobava Raspudić, a malo zatim Radoja pokušava nakon prodora iskosa, ali neprecizno. Gosti iz Foče, pretežno su orijentisani na odbranu, a prvi šut ka golu Kozare u 15. minuti upućuje Mojović. Traju Kozarini napadi, pokušava opet Radoja, a zatim i Petrović. U 34. minuti loptu glavom pored gola zamalo šalje najviši u skoku Raspudić. I kad se već trebalo krenuti put svlačionica, iznenadni šut Mojovića krajnjim naporom zaustavlja Ilić i na poluvrijeme se odlazi bez promjene rezultata.

U drugom poluvremenu Kozara kreće nešto opreznije, ali sa ciljem da dođe do vođstva. U 53. minuti loptu prihvaća Mirković, silovito šutira sa dvadeset pet metara i pogađa desnu stranu gola Sutjeske i dovodi Kozaru u vođstvo od 1-0. I pored vođstva, fudbaleri Kozare nastavljaju sa napadima bodreni vjernim navijačima Kozare Žabarima, koji danas nisu štedjeli grlo i dlanove. Sličnu šansu ponovo dobija Mirković, jako šutira u 63. minuti, ali nekog od igrača Sutjeske pogađa lopta i skreće zamalo u korner. Odličan šut Petrovića u 71. minuti zaustavlja golman Avramović. Par minuta kasnije, Avramović je nesiguran, lopta dolazi do Stjepanovića koji jako šutira, ali odbrana skreće loptu u korner. Nisu uspjeli gosti da se oslobode pritiska i priprjete domaćinu i rezultat se ne mijenja do kraja utakmice. Tako izabranici Vuleta Trivunovića zasluženo dolaze do druge uzastopne pobjede i važna tri boda u borbi za opstanak.

U sljedećem 6. kolu Lige za ostanak FK Kozara je opet domaćin. Na Gradskom stadionu u Gradišci, u subotu 19. 05. 2018. godine ugostiće napredak iz Donjeg Šepka. Utakmica počinje u 17.30 h.

FK Kozara: Ilić M., Petrović O. (od 90. min. Zečević M.), Kovačević M., Raspudić B., Petrović O., Radoja S., Kremenović V. (od 78. Mirjanić A.), Mirković I., Babić N., Stjepanović N., Petković V. (od 85. Paštar M.), trener: Trivunović V., nisu igrali: Bojanić M., Petković Z., Aljetić B., Džombić R.

Sutjeska (Foča): Avramović M., Mrgud M. (od 22. min. Krajišnik Dž.), Ivanović A. (od 54. min. Božović M.), Radović B., Mojović N., Sekulović M., Ivanović M., Drakul D., Danilović N., Mihajlović B., Pljevaljčić O., trener: Radanović M., nisu igrali: Milić Z., Milanović A.

IZVOR: FK Kozara / FOTO: Goran Riro Radimirović


Sloga 2 : 1 Željezničar Sport Team
Sloboda 2 : 2 Napredak
Kozara 1 : 0 Sutjeska
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sutjeska 27 8 8 11 32
2 Sloboda 27 9 4 14 31
3 Željezničar Sport Team 27 8 5 14 29
4 Kozara 27 6 9 12 27
5 Napredak 27 6 6 15 24
6 Sloga 27 5 8 14 23