XS
SM
MD
LG

Užasne svlačionice Bilećana

U sklopu projekta „Podrška mladima u lokalnim zajednicama“ koji IOM sprovodi u našoj opštini kroz niz aktivnosti, neformalna grupa mladih kao problem u našoj lokalnoj zajednici prepoznala je neuslovnost svlačionica na gradskom stadionu u Bileći.

Predstavnici ove grupe posjetili su trening pionirske selekcije Fudbalskog kluba „Hercegovac“ i uvjerili se u kakvim uslovima treniraju naši šampioni.

Sav jad, tuga i čemer u kojem se nalazi naš klub ogleda se u tim katastrofalnim uslovima u kojima treniraju sve selekcije Hercegovca. Loši uslovi za treniranje primjećuju se od samog dolaska na stadion i ulaska u svlačionicu, koja definitivno svojim stanjem ne opravdava taj naziv.

Vjerujemo da imamo dovoljno istomišljenika širom regiona, ovako stanje i ovakav odnos prema svojoj djeci, više ne možemo i ne želimo tolerisati.
Ova grupa je pokrenula inicijativu, te se pozabavila pisanjem projekta za sanaciju i adaptaciju svačionica na gradskom stadionu kako bi aplicirla za finansijski grant. 
Od IOM-a je dobila pozitivan odgovor, pa će sledećih mjeseci raditi na ovom projektu, čiji je krajnji cilj obezbjediti dobre uslove za bavljenje sportom mladim ljudima, svim sportskim kolektivima, kao i rekreativcima.

Ove fotografije načinjene nedavno, a predstavljene u prilogu, prikazuju orginalno stanje stvari na terenu, i zaista zgražavanje svih, pa čak i onih koji nemaju veze sa našim gradom.

Ovih dana načinili smo listu potrebnih materijala i poslova koji su okarakterisani kao prioritetni.
Razgovarali smo sa predstavnicima opštine i od njih dobili uvjerenje da će oni izvršiti rekonstrukciju krova ovog, čak i za naše uslove, sramnog zdanja.

Trenutna sredstva sa kojima grupa raspolaže neće biti dovoljna za kompletno renoviranje svlačionica, pa Vas pozivamo da se pridružite borbi za bolje sutra naše djece. 
Svoju pomoću za sanaciju svlačionica možete uplatiti na broj žiro računa Fudbalskog kluba „Hercegovac“ Bileća: 562-0080000244543 (u NLB razvojnoj banci) ili lično kod trenera Nikole Lisova, Boža Rogača, Krsta Milenića ili Vladimira Kašikovića.

Spisak svih donatora i utrošenih sredstava od istih biće javno objavljen na našem blogu!

IZVOR: Bileća Sport


Mladost 1 : 4 Leotar
Sutjeska 0 : 0 Hercegovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Hercegovac 12 8 1 3 25
2 Leotar 12 8 0 4 24
3 Sutjeska 12 7 1 4 22
4 Mladost 12 6 0 6 18
5 Velež 12 0 0 12 0