XS
SM
MD
LG

Partizan prvi čestitao

MODRIČA - U Miloševcu kod Modriče odigrana je revijalna utakmica između veterana beogradskog Partizana i domaće Posavine. Utakmica je organizovana u povodu 70 godina tima iz Miloševca i Vidovdana, Dana opštine Modriča.

Na pola puta od Modriče ka Šamcu je kao dlan ravno selo Miloševac. U toj ravnici punih 7 decenija igra se fudbal. Posavina je pre 20 godina igrala i svoje drugoligaške utakmice. Iz Miloševca je Marko Stojić, korene odavde vuče i Dario Damjanović, Nikola Nikić.

U ovakvim svečanostima rezultat nije u prvom planu, ali zašto ne reći – bilo je 5:2 za Beograđane.

Uz Dragišu Binića , Nebojša UškeVučićević bio je (po ocenama mnogih) najbrži fudbaler Jugoslavije sredinom osamdesetih godina prošlog veka. Za Partizan je odigrao 140 prvenstvenih utakmica, postigavši 26 golova.Igrao je i u Francuskoj, u Španiji, na Kipru... Trenirao je više klubova. Zadivljen je ljubavlju Srpske ka Partizanu i Crvenoj zvezdi, Beogradu i Srbiji.

„Ovo je sedmi ili osmi put da dolazim na ove prostore. Uvek je bilo lepo,tako je i sada. Godišnje odigramo oko 50 utakmica. Veterani Partizana i Crvene zvezde propagiraju svoje kolektive. Nedavno smo bili i u Italiji, pa u Švajcarskoj, u Hrvatskoj. Uskoro ćemo u Sloveniju. Ovako se vraćamo u igračke dane, a naše pristalice vraćamo u neka lepša vremena kada su stadioni bili krcati. Verujte da i sada mnogo sveta nas gleda i uvek se lepo provedemo“, rekao je „Uške“ Vučićević.

Golman kakvih je na domaćim terenima danas malo, čuvar mreže Partizana punih 10 godina, Rade Zalad je sa „crno – belima“ osvojio tri tule šampiona zemlje i Srednjeevropski kup. Onda je, gle čuda, iz Partizana prešao u crnogorsku Budućnost, pa u Prištinu,potom se otisnuo u Tursku. Kasnije je bio ,a kako drugačije, trener golmana u više srpskih klubova. U Miloševcu je bio po prvi put. I nije zažalio.

„Uvek je lepo doći u Republiku Srpsku. U Miloševcu su nas prelepo primili. Učinićemo sve da im se revanširamo za ovo gostoprimstvo i dobrotu. Lep je osećaj kada osetimo ljubav čim uđemo u Srpsku“, rekao je Zalad.

Dario Damjanović je aktuelni prvotimac Modriče. Bio je i Hajdukov, pa u Kajzerslauternu, Luč energiji, državnom timu, Jagodini, Novom Pazaru, OFK Beogradu... Na terenu super dobar, izvan terena – džentlmen i gospoda!

„Okupili smo se da obeležimo 70.rođendan Posavine, da Modriči čestitamo Dan opštine, a svima okupljenim da priuštimo praznik u duši, svečanost za oko. Ja sam navijač Crvene zvezde, moj naslednik Andrija takođe. Međutim, Partizan je veliki klub, sve su to naši prijatelji i braća“, rekao je Damjanović.

Revijalna utakmica organizovana je u povodu 70 godina FK „Posavina“ i Vidovdana, Dana opštine Modriča. Predsednik Posavine Miroslav Drinić znao je šta treba činiti.

„Sedam decenija nije mala stvar. Jubileje obeležavamo angažovanjem veterana večitih rivala. Ovo je praznik i za Posavinu, i za Miloševac i za sve koji su prošli kroz naš klub. Sveta je bilo u izobilju, bio je ovo poseban dan koji nam je ulepšao Partizan“, rekao je Drinić.

Brojni navijači došli su da uživaju u spektaklu koji su im priredili igrači oba tima. Gosti koji su nekada igrali najlepši fudbal bivše zajedničke zemlje, domaćini jer kada će biti bolji nego protiv velikih.

Partizan je u Posavini i u srcu i u duši...

Posavina – Partizan 2:5 (1:2)

Stadion u Miloševcu. Gledalaca: 1000. Sudija: Marko Maksimović(Modriča). Strelci: Cvijić u 12. i Stefanović u 75.minutu(Posavina), Ristevski u 15., G..Radojičić u 40.i 49., Vučićević u 55., Kuzmanović u 63.minutu(Partizan).

POSAVINA: St. Stefanović, Cvijić, Stojić, Tomić, Damjanović, B.Tešić, Gerić, Jovanović, Du.Popović, M. Jovičević, Sr.Stefanović. Još su igrali: Dr.Popović, R.Jovičević, M. Tešić, Markanović, Evđić, Galešić, Mih..Ilinčić, Pebić, Mir.Ilinčić, Sailović, Bradašević, Katanić, Stranatić.

PARTIZAN: Budiša, Zalad, Ž.Radojičić, Ristevski, Mitrović, Čermelj, Smiljanić, Muf, G.Radojičić, Ristić,Vučićević. Još su igrali: Đenić, Kuzmanović, Počuča, Kadenić,Žunić.

„Ušketov“ slobodnjak

Najlepši trenutak utakmice viđen je u 55.minutu kada je „Uške“ Vučićević iz slobodnog udarca sa distance postigao prelep pogodak. Zanimljivo, Rade Zalad sada je igrač, a ne golman. Podjednako uspešan.

 

 


Mladost(ST) : Sloboda
Partizan 2 : 6 Sloga 73
Mladost(B) 0 : 8 Posavina
Dobor 3 : 3 Sloga
Zvijezda 9 : 1 Omladinac
Crvena zvijezda 3 : 0 Jedinstvo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloga 73 20 18 0 2 54
2 Posavina (-3) 20 17 2 1 50
3 Zvijezda 20 15 2 3 47
4 Crvena zvijezda 20 11 0 9 33
5 Partizan 20 9 2 9 29
6 Omladinac 20 8 3 9 27
7 Mladost(ST) (-3) 20 8 2 10 23
8 Sloga (-3) 20 5 3 12 15
9 Jedinstvo (-3) 20 5 0 15 12
10 Dobor (-3) 20 3 4 13 10
11 Mladost(B) (-3) 20 2 0 18 3
12 Sloboda 0 0 0 0 0