XS
SM
MD
LG

SRBIJA JE ČETVRTI PUT ZAREDOM ŠAMPION EVROPE!!!!!!!

Vaterpolisti Srbije su  u finalu Evropskog prvenstva u Barseloni  selekciju Španije nakon peteraca sa 5:3, regularni dio 7:7. 

Foto: waterpoloserbia.org

 

Veliko finale Evropskog prvenstva u vaterpolu u Barseloni igraju domaća Španija i Srbija. Španija igra da prekine niz osvajanja ovog trofeja zemalja bivše Jugoslavije od 2001. godine, a Srbija za četvrtu uzastopnu titulu.

Tek u petom minutu igre postignut je prvi gol i to je uradio Malarah sa igračem više. Odbrane su bile veoma čvrste i to je glavni razlog što je prva četvrtina završena sa rezultatom 1:0 za Španiju. Već na startu druge četvrtine Prlainović donosi izjednačenje (1:1), da bi Ortega donio novu prednost domaćinu. Ubrzo Perone pogađa za 3:1, a uzvraća Aleksić za 3:2. Igrača više je iskoristio Stefan Mitrović,  da bi Perone u zadnjoj sekundi pogodio za 4:3.

Del Toro veoma brzo pogađa za 5:3,  no Ćuk smanjuje na 5:4. Ponovo se Srbija vraća sa -2, a ovog puta strijelc je Dušan Mandić. Andrija Prlainović donosi prvo vođstvo za srpski tim  (6:5), a onda je Munariz lobovao Mitrovića za 6:6. Mandić je sa igračem više sjajno proigrao Jakšića, a ovaj se fino snašao pred protivničkim golom i pogodio za 7:6. Već u sledećem napadu Malarah izjednačuje na 7:7 i otišlo se u peterce.

- Filipović pogađa prvi peterac.

- Perone takođe.

- Isto čini i Prlainović.

- Munariz je savladao Mitrovića.

- Aleksić precizan.

- Fernandez ne koristi peterac.

- Mandić pogađa.

- LaRumbe pogađa.

- ĆUK ZA NOVU TITULU PRVAKA EVROPE!!!!!!!!!