XS
SM
MD
LG

Rašević brži od sudije

Fudbaleri Sutjeske su na najbolji način otvorili novi šampionat pred domaćim navijačima.Savladali su kvalitetni sastav Rudar Prijedora . Fočaci su u ovom meču više želeli pobedu, ostavili su srce na terenu i u jednoj borbenoj,  pravoj prvenstvenoj utakmici,  uknjižili prve ovosezonske bodove. Domaći tim je bolje otvorio utakmicu i nakon nekoliko propuštenih poluprilika u 30.minutu usledila je odlična akcija Sutjeske. Rašević je ušao iskosa sa desne strane u kazneni prostor gostiju, šutirao sa desetak metara ,golman Rudara Hamzibegović je nakratko odbio loptu na koju je natrčao najbolji akter ovoga meča Đorđe Okuka i smestio je u donji levi ugao gostujućeg gola.

Radost domaćeg tima trajala je samo tri minuta ,u šesnaestercu Fočaka Mulić je nepropisno zaustavio Živanića ,sudija Mazić je pokazao na belu tačku,  a siguran sa jedanaest metara bio je Gavranović.

Sutjesku nije pokolebalo brzo izednačenje gostiju, nastavili su atakovati prema golu Rudara,  a dobre prilike za postizanje pogotka nije iskoristio Rašević u 37. i 40 . minutu.

U završnici prvog dela i domaći igrači su tražili najstrožu kaznu , Ognjen Pljevaljčić je ušao sa loptom u kazneni prostor gostiju, na njega je startovao Lajić , ipak sudijsaka pištaljka se nije oglasila.

Drugo poluvreme je počelo boljom igrom gostiju,  koji su u prve tri minuta nastavke izveli čak četiri kornera,  ali bez rezultata. Zatim su ponovo zapretili Fočaci,  preko Raševića u 51.minuti, potom Okuke nakon solo prodora u 58. minutu . Ipak mreža je mirovala.

Rudar je bio blizu pogotka u 75.minutu  kada je Rosić sa 18. metara šutirao pored domaćeg gola. ž

Finiš susreta je pripao Sutjesci , Radović koji je zamenio Okuku se tri puta našao u povoljnim prilikama, bilo je to u 79, 80. i 84. minutu , njegove pokušaje osujetio je gostujući čuvar mreže Hamzibegović .

I kada se očekivao kraj meča na stadionu pokraj Ćehotine pravda je zadovoljena,  a borbenost i trud domaćih igrača se isplatio. Igrao se 90. minut dosuđen je slobodan udarac skoro na uglu gostujuće polovine, odlično je centrirao Marko Ivanović,  a u buketu igrača pred golom Rudara najbolje se snašao iskusni Rašević i glavom smestio loptu u mrežu Prijedorčana , za veliku radost svoga tima i vernih navijača.

SUTJESKA (F) – RUDAR (P) 2:1 (1:1)

Gradski stadion. Gledalaca: 200.Sudija: Slaviša Mazić (Vlasenica) .Strelci: Okuka u 30 . Rašević 90. (Sutjeska),  Gavranović (11.m)   33. (Rudar) Žuti kartoni: S.Pljevaljčić, Sekulović, Milić, M.Ivanović, Rašević, A.Ivanović (Sutjeska), Pekija, Rosić, Lajić (Rudar).

Sutjeska (F): Terzić ,Mulić ,Lukić  (od 67 .Milić), Mrgud . S. Pljevaljčić  (od 80. Filipović) ,Rašević , A.Ivanović, Sekulović , Okuka  (od 76.Radović ), M.Ivanović ,O. Pljevaljčić .

Rudar (P):  Hamzabegović ,Lajić ,Živanić  (od 90. Kovačević ),Mujagić , Gavranović  (od 90. Ramić ), Pekija , Crnomarković  (od 76. Mrkić), Rosić ,Lezić ,Dragić , Davidović .

Igrač utakmice: Đorđe Okuka (Sutjeska)

Sutjeska - Rudar Prijedor


Željezničar Sport Team 0 : 1 Sloboda
Sloga 3 : 1 Slavija
Drina 1 : 1 Alfa Modriča
Sutjeska 2 : 1 Rudar Prijedor
Kozara 1 : 0 Podrinje
Borac 2 : 1 Tekstilac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloga 2 2 0 0 6
2 Borac 2 2 0 0 6
3 Kozara 2 2 0 0 6
4 Slavija 2 1 0 1 3
5 Sutjeska 2 1 0 1 3
6 Podrinje 2 1 0 1 3
7 Sloboda 2 1 0 1 3
8 Drina 2 0 2 0 2
9 Rudar Prijedor 2 0 1 1 1
10 Alfa Modriča 2 0 1 1 1
11 Tekstilac 2 0 0 2 0
12 Željezničar Sport Team 2 0 0 2 0