XS
SM
MD
LG

BL Volej upalio motore

Nakon zasluženog ljetnog odmora, igračice Univerzitetskog odbojkaškog kluba Banjaluka Volley su počele sa pripremama za novu sezonu, sezonu izazova u Premijer Ligi BiH. Djevojke su se  okupile na vrijeme i počele da rade u ritmu dva treninga dnevno, a sve pod budnim okom trenerskog dvojca Davor Gambiroža i Saša Banjac. Kao i većina klubova i banjalučanke su pretrpjele određene izmjene u svom sastavu:

"U ekipi imamo tri nove igračice. To su Tijana Đapa koja je stigla iz Kule iz Gradačca, kao i Jovana Stojiljković i Nikolina Glišić koje su došle iz Bijeljine na studije u Banjaluku, i ono što me posebno raduje je da obe igraju na poziciji srednjeg blokera, gdje smo prošle sezone imali određenih problema sa stanovišta raspoloživih igračica. Tijana je imala odličnu sezonu iza sebe i sigurno je da će nam značiti mnogo i da će se pojačati konkurencija na poziciji primača servisa. Što se odlazaka tiče spomenuću Aleksandru Simić koja karijeru nastavlja u Goraždu.", izjavio je trener Davor Gambiroža, te dodao da pripreme traju od prošle nedelje kao i da je pred ekipom jasan plan.

"Izlazimo polako iz prve faze od dvije sedmice bazičnih priprema, nakon toga prelazimo u teretanu, radeći svo to vrijeme i u dvorani sa loptom. Sredinom septembra nas očekuju i prve pripremne utakmice i to u nekom periodu od tri sedmice do početka sezone. Moram da iskoristim priliku da pohvalim igračice jer su mnogo spremnije ušle u ove pripreme u odnosu na prethodnu sezonu. Tehnički izgledamo korektno jer su djevojke preko ljeta igrale odbojku tako da tu nemamo pad, a fizičku spremu ćemo podići na viši nivo i spremni dočekati sezonu u kojoj ćemo, vjerujem, biti bolji nego u prošloj."

Svoje utiske sa priprema podijelila je i tehničar ekipe, Tamara Đapa.

"Ove godine smo u većem broju na startu priprema, tri nove djevojke su došle, neke igračice su se vratile odbojci i samim tim očekujem bolji rezultat u odnosu na prošlu sezonu. Mislim da su nam se neke stvari konačno poklopile i sigurna sam da ćemo moći da pružimo dobru igru na terenu. Nove igračice se jako brzo uklapaju u sistem, radi se naporno ali atmosfera je dobra i onda i ovaj najteži dio sezone ne predstavlja napor."

Ono što svakako treba napomenuti je da u planu priprema banjalučkog kluba stoji i organizacija tradicionalnog Trofeja Banjaluke koji je na rasporedu 15. i 16. septembra. Pored domaćina, na turniru će učestvovati član 1A Lige Slovenije OK Spodnja Savinjska, zatim ŽOK Nova Gradiška iz Hrvatske, te ekipa Kule iz Gradačca. Takođe je postignut dogovor sa ekipom Mladosti iz Zagreba o odigravanju dvije utakmice, jedne u Zagrebu i druge u Banjaluci. Nova sezona u odbojkaškim Premijer ligama startuje 05.10.

 

Odbojkašice BL Volej


Jahorina 2 : 3 Goražde
Kula Gradačac 0 : 3 Bimal-Jedinstvo
HE na Drini 3 : 1 Mostar
Modriča 3 : 2 BL Volley
Gacko 3 : 0 Sloboda Tuzlafarm
Konačna tabela
Poz Tim UT PB PR BOD
1 Bimal-Jedinstvo 18 18 0 54
2 Kula Gradačac 18 15 3 44
3 Gacko 18 15 3 44
4 BL Volley 18 9 9 28
5 Jahorina 18 8 10 25
6 Modriča 18 8 10 21
7 Goražde 18 6 12 18
8 Sloboda Tuzlafarm 18 5 13 16
9 Mostar 18 4 14 14
10 HE na Drini 18 2 16 6