XS
SM
MD
LG

Radnikov dirigent Vladimir Milićević

Vicešampioni BiH, odbojkaši Radnika iz Bijeljine već više od 20 dana vrijedno treniraju i spremaju se za izazove koji ih očekuju u narednoj sezoni. Prva takmičarska utakmica očekuje ih već 22. ili 23. septembra protiv Pelagićeva u okviru Kupa Republike Srpske. Dugogodišnji igrač i kapiten kluba Vladimir Milićević, odlučio je da završi sa aktivnim bavljenjem odbojke, i da se posvjeti trenerskom pozivu. Preuzeo je seniorsku ekipu od Darka Manojlovića koji je Radnik sa uspjehom predvodio prethodnih 10 godina, te za sportdc.net govori o novim iskušenjima.

- Nije mi strana uloga trenera, jer sam uporedo sa igranjem, prethodne tri godine radio sa mlađim kategorijama kluba. Ipak, ovo je sada daleko ozbiljniji nivo odbojke, te se tako moram i ponašati. Velika je čast biti trener ove ekipe koja je poslednjih godina u vrhu BiH odbojke. Očekivanja su velika i zato se ne štedi u pripremnom periodu. Dogovorili smo već i nekoliko prijateljskih utakmica. Prva je već u četvrtak protiv Majevice, narednog utorka protiv Lukavca, poslije toga idemo na turnir u Sloveniju 15. i 16. septembra, a po povratku nas očekuju mečevi protiv Domaljevca i Lukavca. Za vikend 22. ili 23. septembra igramo u Pelagićevu četvrtfinale Kupa Republike Srpske, i mislim da će uz treninge koje sprovodimo u teretani i u dvorani ekipa biti spremna za sva iskušenja u ligi i kup takmičenju.

U odnosu na prethodnu sezonu, pored Vladimira, u ekipi Radnika neće biti Dejana Jocića koji je otišao u Budvu, te Ante Oršolića novog člana šampiona BiH Mladosti iz Brčkog.

- U prelaznom periodu smo pokušali da dogovorimo saradnju sa nekim igračima za koje mislimo da mogu da nadomjeste odlaske pomenutih odbojkaša. Stigao je talentovani Danilo Vuković iz Gacka, koji igra na poziciji korektora, a za koga je interesovanje pokazalo dosta klubova, kako u BiH, tako i u Srbiji. Predrag Vasić vratio se u svoj matični klub, te će uz Ćulibrka i Tuzlančića biti udarna trojka na poziciji srednjeg blokera. Na probi u klubu je Stefan Savić, libero koji je prethodne dvije godine igrao u Ribnici iz Kraljeva, i ako se sve završi onako kako očekujemo, biću zadovoljan ekipom koju imam na raspolaganju. Sviđa mi se sastav ekipe, koja je pravi spoj mladosti i iskustva.

Ove godine Radnik će po prvi put učestvovati u jednom od takmičenja Evropske odbojkaške konfederacije, CEV kup izazivača, a protivnik renomirana ekipa Crvene zvezde iz Beograda.

- Iskreno, trenutno ne razmišljam o tom dvomeču. Međutim, ne mogu a da ne kažem da mi sve to izgleda nestvarno, jer samo mi koji smo uključeni u rad kluba poslednjih godina znamo šta smo sve prošli da bi to postigli. Protiv Crvene zvezde ćemo pokušati da odigramo rasterećeno i sigurno ćemo dati sve od sebe da se pokažemo u najboljem svjetlu. Nećemo se predavati, ali je sigurno činjenica da su beograđani apsolutni favotriti u tom dvomeču. 

Cilj kluba u ovoj sezoni?

- Cilj diktiraju finansijska sredstva. Iako sve ovo izgleda kao da se radi o klubu sa stabilnim finansijama, dovijamo se na najrazličitije moguće načine. Naravno da imamo podršku grada koji je naš glavni finansijer, a zbog rezultata koje postižemo unazad nekoliko godina, značajna finansijska sredstva dobijamo i preko konkursa ministarstva porodice omladine i sporta Republike Srpske, te ministarstva civilnih poslova BiH, što nam mnogo znači. Imamo i podršku nekoliko preduzeća iz Bijeljine, ali ja još jednom apelujem da se još više obrati pažnja na Odbojkaški klub Radnik i dodatno finansijski pomogne. Moram da napomenem da smo po platežnoj moći daleko iza većine klubova u Premijer ligi, ali uz naporan rad i trud, prije svih igrača, ali i uprave, uspijevamo nekako da opstanemo i da budemo u vrhu. Cilj nam je da nastavimo u istom ritmu, a ja bih bio zadovoljan da se ove godine plasiramo među 4 prve ekipe. Malo smo navikli javnost da smo uvijek u vrhu, ali ove godine će to biti znatno teže. Sve ekipe su se pojačale, a posebno Mladost, Kakanj, Jedinstvo, Borac i Majevica. Nadam se da će zbog svega ovoga kvalitet odbojke biti na višem nivou, a samim tim biće dosta zanimljivije u toku sezone dosta zanimljivija liga. Nadam se da ce to privuci i dosta vise gledalaca sto je svima nama koji radimo u odbojci i na kraju krjeva i cilj.

Vladimir Milićević


Majevica 1 : 3 Domaljevac
Borac 2 : 3 Gacko
Radnik 1 : 3 Bosna
Modriča 3 : 2 Kakanj 78
Mladost 3 : 2 Jedinstvo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Mladost 18 18 0 53
2 Kakanj 78 18 14 4 41
3 Domaljevac 18 13 5 36
4 Borac 18 9 9 29
5 Jedinstvo 18 7 11 24
6 Radnik 18 8 10 22
7 Majevica 18 6 12 19
8 Modriča 18 6 12 18
9 Gacko 18 6 12 18
10 Bosna 18 3 15 10