XS
SM
MD
LG

Borac krupan zalogaj

MODRIČA – Fudbaleri Borca su bili favoriti i to su potvrdili plasmanom u osminu finala Kupa BiH. Prvo poluvreme u Modriči podsećalo je na stara dobra vremena, kada su klubovi iz Modriče i Banja Luke imali zapaženo mesto u bh.fudbalu. Odnos snaga bio je ravnopravan. Međutim, samo što je utakmica nastavljena, gosti su došli do prednosti.

U 48.minutu odbrana domaćih pala je na ispitu, lopta je došla do Igora Aničića koji šutira iskosa sa leve strane i pogađa cilj. Ipak, Modričani se ne predaju. U 62.minutu izveli su brzu kontra akciju, Dario Purić je centrirao sa desne strane, a Neđo Šuka sa oko 12 metara tukao i pogodio. U 69.minutu Siniša Dujaković „izbacio“ je iz igre Radoslava Prljetu, uposlio je Milana Šikanjića, a „rezervista“ gostiju iz neposredne blizine trese mrežu domaćih.

U 74.minutu najbolji pojedinac tima iz Banja Luke, Vladan Danilović prihvatio je loptu na oko 35 metara od gola Modričana, umakao je kapiten gostiju svojim čuvarima i sa lakoćom matirao Bojana Tripića. Finiš je pripao domaćinu. U 85.minutu pao je Šuka u kaznenom prostoru gostiju, tražio je kazneni udarac, ali sudija se nije oglasio.

Minut kasnije, Delimir Bajić je rvačkim zahvatom srušio Šuku i kada se očekivalo da bude dosuđen „penaltik“ za Modriču Alfa, sudija je pokazao samo korner. Šuka je bio nervozan, prigovorio je i dobio žuti karton. Nema dileme, domaćin je u tim trenucima debelo oštećen. Ipak, to ne umanjuje vrednost trijumfa gostiju. Bili su bolji i efikasniji. I krupan zalogaj za domaćina.

1/16 finala Kupa BiH u fudbalu: Modriča Alfa – Borac (BL) 1:3 (0:0)
Stadion:“Dr Milan Jelić“.
Gledalaca: 300.
Sudija: Slađan Došlo (Istočno Sarajevo)
Strelci: Šuka u 62.minutu za Modriču Alfa, a Aničić u 48., Šikanjić u 69.i Danilović u 74.minutu za Borac.

Žuti kartoni: Đekić, Osmić, Šuka(Modriča Alfa), Si. Dujaković, Danilović, Šikanjić (Borac).

MODRIČA ALFA: Tripić 6, Lazareski 6, Đekić 5.5, Lukić 6, Osmić 6(od 80.min.Trifković -), Purić 6(od 75.min.Branković –), N.Prljeta 6, Zlatković –(od 14.min.Tadić 5.5), Šuka 7, R.Prljeta 5.5, Kojić 6.

BORAC: Savatović 7, Bajić 7, Jakupović 7, Ćosić 7, Si.Dujaković 7, Mojović 6.5(od 74.min.St.Dujaković -), Danilović 7.5, Burazor 7, Popović 5.5(od 43.min.Batar 6.5), Aničić 7, Čudić 6(od 46.min.Šikanjić 7). Igrač utakmice: Vladan Danilović (Borac) 7,5.