XS
SM
MD
LG

Zvijezdi 09 prvo mesto

MODRIČA – U Modriči je završen  9.Memorijal „Dr Milan Jelić“ čiji je ovogodišnji pobednik Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišić kod Bijeljine. Drugi je OFK Beograd, a treći kadeti Borca Banja Luka.

Zvijezda 09 je u finalu savladala prošlogodišnjeg pobednika, OFK Beograd sa 2:0. U borbi za 3.mesto banjalučki Borac bio je bolji od Modriče Alfa i slavio sa 3:1. Pre toga, Zvijezde 09 savladala je domaćina sa 2:0, dok su „Romantičari“ rezultatom 1:0 pobedili Borac.

Kapiten pobednika, Strahinja Manojlović, kaže da su snovi ostvareni. Proglašen je prvim golmanom Memorijala.

„Velika mi je čast što sam učestvovao na ovom turniru. Prošle godine smo izgubili od njih na penale, sada smo ih dobili. Najbolji golman znači da nastavim sa mukotrpnim radom i da dalje napredajuem“, kaže Manojlović.

Godi uspeh i treneru Zvijezde 09 Draganu Naguljeviću.

„U dobru se ne uzdigni, u porazu se ne ponizi. Odigrali smo turnir da smo zadovoljni urađenim. Za nas je uspeh kada nam tim igra dobro. Finale je bilo odlično, rival po meri. Hoćemo da imamo tim, igrač mora biti u funkciji tima, a ne ispred kolektiva“, rekao je Naguljević.

Jovo Bejatović iz kluba pobednika je prvi strelac Memorijala sa tri pogotka.

„Jako sam srećan što sam bio prvi strelac. Inače, to je bio moj cilj kada sam dolazio u Modriču“, kratko je poručio Bejatović.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Aleksandar Pavlović iz OFK Beograda.

„Imam 15 godina, igram zadnjeg veznog. Drago mi je da sam učestvovao na ovom turniru. Hvala mojim saigračima, ništa sam ne bih mogao“, rekao je Pavlović.

Organizator dvodnevnog 9.Memorijala „Dr Milan Jelić“ bio je FK“Modriča Alfa“, uz svesrdnu podršku opštine Modriča i pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srpske.

Medijski pokrovitelj bila je Radio – televizija Republike Srpske.