XS
SM
MD
LG

EL: Manekeni se šetali po Morači kao po modnoj pisti

Košarkaši Armanija pobjedom su otvorili svoju sezonu u Evroligi. Oni su savladali Budućnost u gostia, rezultatom 82-71.

Armani je sjajno otvorio susret. Nedović i  Džejms su bili razigrani i gosti su rano došli do dvocifrene prednosti. Tu prednost sačuvali su do kraja prvog perioda, kojeg su dobili sa 22-11. Budućnost je zaigrala bolje u drugom periodu. Prvi njihov nalet odbio je Dela Vale ali se nisu predali i prišli su na -4. Armani je do kraja prvog poluvremena napravio seriju 10-3 i  na odmor su otišli sa 11 poena prednosti.

Budućnost je u nastavku zaigrala mnogo bolje defanzivno. Polako su Erl Klark i Gordić hvatali ritam i to se osjetilo na rezultatu. Prišli su u jednom trenutku na -3 ali je Armani do kraja trećeg perioda povećao svoju prednost na +6. U poslednjoj dionici Armani. je kontrolisao rezultat. Kad god bi Budućnost prišla, serijom su uzvraćali. Prišla je Budućnost bila i na -3 trojkom Erla Klarka ali od tada Arani pravi 8-0 i na kraju dolazi do pobjede.

Micov je predvodio goste sa 15 poena dok je Nedović dodao 14 poena i po pet skokova i asistencija. Budućnost je predvodio Erl Klark sa 22 poena.

Foto: Evroliga