XS
SM
MD
LG

Kazna u zadnjem napadu

Fudbaleri Tekstilca uz dosta sporstske sreće napustili su stadion pokraj Ćehotine pevajući. Iako su preko osamdeset minuta igrali sa igračem manje ,igrači Sutjeske su bili bolji ,nadmoćniji,  ali ipak  ponajviše zahvaljujući svojim greškama,  u finišu utakmice, doživeli su poraz, iako je najrealnije bilo da se ovaj meč okonča nerešenim rezultatom.

Susret je počeo obostrano otvorenom igrom ,laganu terensku inicijativu su imali domaći igrači, pa su tako prvi stigli i do izgledne prilike ,nakon dobre akcije u 9.minutu šutirao je Ognjen Pljevaljčić, ali se iskusni Plisnić  nije dao iznenaditi.

Igralo se 22. minut , Igor Susaković se uputio sam prema golu domaćeg tima,  na njega je kao poslednji igrač odbrane Fočaka nepropisno  startovao Erić,  a sudija Marić je bez razmišljana pokazao crveni karton i  put u svlačionicu stoperu Sutjeske.

Bez obzira što su bili hendikepirani i sa deset igrač, domaći igrači su nastavili sa napadima,  stvarali su prilike, ali i gosti su imali svoje šanse , ipak mreže su mirovale pa je na poluvremenu  rezultat bio 0:0.

I u nastavku prvu priliku proustili su Fočaci, Mrgud je u 50.minutu nakon kornera šutirao preko gola. Slična situacija je bila i šest minuta kasnije ,ponovo se nakon udarca iz ugla stvorila velika gužva u kaznenom prostoru gostiju, Mrgud je ponovo uputio šut glavom i kada je već bio savladan goman Plisnić, lopta je na gol liniji pogodila domaćeg igrača Mulića i odbila se u polje.

Potom su u 60.minutu zaprijetili gosti , prvo je izblokiran udarac Kukića,  a zatim i Komlenovića. Kukić je bio neprecizan i u 65.  minutu kada je uputio šut preko gola Sutjeske.

Potom  su domaći igrači napravili pritisak ,igralo se na polovini Devenćana, ali nisu uspevali i da nađu ključ za bravu gola vrlo dobrog Plisnića.

A onda u finišu utakmice Fočaci u velikoj želji da dođu do vođstva prave greške pred svoji golom, U 90. minuti Mrgud umalo nije poslao loptu pod prečku svoga gola ,odlično je reagovao Terzić i otklonio opasnost .

Hladan tuš za domaće navijače i igrače desio se  u trećem minutu sudijske nadoknade, gosti su  iskoristili veliku nesmotrenost odbrambenih igrača domaćeg tima ,Ozren Perić se dočepao lopte, pobegao po desnoj strani i poslao je ispod nemoćnog Tezića u mrežu. Dobar utisak nakon postignutog pogotka, a po završetku utakmice Perić je pokvario jer je radi polemijke sa sudijama i nesportskog ponašanja zaradio crveni karton.

I LIGA RS U FUDBALU

SUTJESKA (F) - TEKSTILAC 0:1 (0:0)

Gradski stadion. Gledalaca:100. Sudija: Dražen Marić (Bijljina) .Strelac: Perić 90+3 (Tekstiac) :Žuti kartoni: S:Pljevaljčić, Rašević, Sekulović, Mulić, O.Pljevaljčić (Sutjeska), a Kovač, Komlenović (Tekstilac). Crveni kartoni: Slobodan Elez u 22. minutu (Sutjeska), Ozren Perić (Tekstilac) ,po završetku utakmice

Sutjeska (F): Terzić , Mrgud , S.Pljevaljčić, Rašević  , A.Ivanović , Sekulović , Okuka , M.Ivanović  ,Elez , Mulić , O.Pljevaljčić .

Tekstilac: Plisnić ,Jolović,  Kovač, Maksimović , Duspara (od 70 .Đekić), Perić ,Susaković (od 87. Đuričić ), Ćorić ,Komlenolvić ,Kukić  (od 78.D.Vukadinović), Simić 6.

Igrač utakmice: Igor Susaković (Tekstilac)


Slavija 1 : 1 Željezničar Sport Team
Sloboda 2 : 0 Alfa Modriča
Sloga 2 : 0 Rudar Prijedor
Drina 0 : 0 Podrinje
Sutjeska 0 : 1 Tekstilac
Kozara 1 : 2 Borac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 11 9 2 0 29
2 Sloga 11 8 1 2 25
3 Željezničar Sport Team 11 4 3 4 15
4 Slavija 11 4 3 4 15
5 Tekstilac 11 3 5 3 14
6 Alfa Modriča 11 3 5 3 14
7 Sutjeska 11 4 1 6 13
8 Rudar Prijedor 11 3 4 4 13
9 Podrinje 11 3 4 4 13
10 Kozara 11 4 1 6 13
11 Sloboda 11 3 3 5 12
12 Drina 11 0 4 7 4