XS
SM
MD
LG

5 : 0
Poluvreme
2 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Borac s kamatom naplatio dug Mrkonjićanima (FOTO)

06.11.2016 Vladimir Šutvić, Borac-Sport

Banjalučki Borac savladao je juče na Gradskom stadionu ekipu Slobode iz Mrkonjić Grada rezultatom 5:0 i nastavio sigurno da korača ka jednom od ciljeva u tekućoj sezoni - osvajanjuĀ  titule na kraju jesenje polusezone.

Izabranici Vuleta Trivunovića revanÅ”irali su se Mrkonjićanim za poraz od 20. avgusta sa stadiona "Luke" i dug naplatili sa kamatom, poslavÅ”i čak pet lopti iza leđa golmana gostiju Darijana Matovića; dva puta su to učinili Slađan Antić i MiloÅ” Kukić, dok je jednom gostujućeg čuvara mreže nadmudrio SiniÅ”a Radoja.

Prvu izgledniju Å”ansu na debiju trenera Vuleta Trivunovića pred banjalučkom publikom bilježimo u 13. minutu, kada, nakon centarÅ”uta Borisava Erića, Slađan Antić ne uspijeva da stigne do lopte, da bi u narednom napadu MiloÅ” Dujković sa 20 metara Å”utirao pored gola.

U 23. minutu ponovo je centrirao Erić, lopta je stigla do Ivana Delića koji sa 14 metara u padu Å”utira preko gola. Samo četiri minuta kasnije crveno-plavi su stigli do rezultatskog plusa u odnosu na izabranike Dragana VukÅ”e: pomoćni trener Borca sa početka sezone, sada prvotimac tima iz Mrkonjić Grada Čedomir Ćulum faulirao je u kaznenom prostoru Ivana Delića, glavni sudija Aleksandar Njegomirović je dosudio jedanaesterac, a siguran realizator bio je SiniÅ”a Radoja.

U 33. minutu centarÅ”ut je sa desne strane uputio Srđan Bečelić, a Antić Å”utirao glavom pored gola, potom je Radoja u 42. minutu sa vrha Å”esnaesterca Å”utirao pored gola, da bi, u smiraj prvog poluvremena, Antić udvostručio prednost svog tima: centrirao je Erić, Predrag Zekanović nije uspio da zahvati loptu koja je na sedam, osam metara od gola stigla do Antića koji ne oklijeva i rutinski matira Matovića.

Isti fudbaler je u 67. minutu postigao svoj drugi gol na utakmici, a ukupno treći u dosadaÅ”njem toku sezone; odbrana gostiju je izgubila loptu, Antić je spomenuti poklon objeručke prihvatio i lako matirao Matovića za 3:0 na semaforu.

U 68. minutu u igru je, umjesto Predraga Zekanovića, uÅ”ao junior MiloÅ” Kukić, koji je svojim golovima dotukao Mrkonjićane; u 87. minutu načinjen je prekrÅ”aj u kaznenom prostoru nad Gedeonom Guzinom, dosuđen je novi penal, a čast da loptu sa "bijele tačke" uputi ka mreži pripala je Kukiću, koji je navedeno učinio kao da je u karijeri već izveo na desetine kaznenih udaraca u seniorskoj konkurenciji, da bi se u 90. minutu Borčev napadač naÅ”ao oči u oči Matovićem i ponovo rutinski realizovao ukazanu priliku.

Inače, svojim drugim golom na utakmici MiloÅ” Kukić je uÅ”ao u istoriju Velikana iz Platonove, s obzirom da je njegov gol iz 90. minuta bio Borčev 500. u Prvoj ligi Republike Srpske.

U narednom kolu, koje se igra 12. novembra, Borac će posljednji put gostovati u jesenjoj polusezoni i to dobojskoj Slogi. Na toj utakmici Vule Trivunović neće moći da računa na usluge Å”topera Nemanje Vejnovića, koji je sakupio tri žuta kartona.

BORAC (BL) - SLOBODA 5:0 (2:0)

Strijelci: 1:0 Radoja (27) iz penala, 2:0 Antić (45), 3:0 Antić (67), 4:0 Kukić (88) iz penala, 5:0 Kukić (90).
Stadion: Gradski u Banjaluci.
Gledalaca: 600.
Sudija: Aleksandar Njegomirović (Prnjavor).
Žuti kartoni: Dujković, Vejnović (Borac, BL), Stjepanović, Kovačević (Sloboda).

BORAC (BL): Avdukić, Vejnović, Radoja, Kiso, Erić, Dujković (od 59. min. Danilović), Raspudić, Antić, Delić (od 77. min. Guzina), Bečelić, Zekanović (od 68. min. Kukić). Trener: Vule Trivunović.

SLOBODA: Matović, Ćulum (od 77. min. Lazendić), Kovačević, Savić, Topić (od 62. min. Pantić), Gračanin, Stjepanović, Kukavica, Zarić (od 54. min. Đukarić), Milosavljević, Mirković. Trener: Dragan VukÅ”a.

Igrač utakmice: Slađan Antić (Borac, BL).

Fudbal Fudbal Prva liga Republike Srpske Borac (BL) Sloboda