XS
SM
MD
LG

82 : 76
1/4
22 : 20
2/4
18 : 22
3/4
18 : 15
4/4
24 : 19
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Igokea pala u Zadru

04.11.2017 Đ. MaleÅ”ević

KoŔarkaŔi Igokee upisali su četvrti poraz ove sezone u ABA ligi. Aleksandrovčani su nakon velike borbe poraženi u Zadru, rezultatom 82-76.

Meč je počeo u dosta izjednačenoj igri i sa dosta pokuÅ”aja za tri sa obje strane. Već na samom početku, Igokea je upala u problem jer je prvi plej ekipe, Marko Ljubičić, veoma brzo napravio dva faula i to ga je izbacilo iz ritma i nije bio pravi do kraja susreta. U igri sa dosta Å”utnutih trojki, bolje se snaÅ”ao Zadar i nakon prvih deset minuta vodili su 22-20. Igokea je odlično otvorila drugi period i serijom 10-0 doÅ”la do osam poena prednosti. Međutim, onda je Desmond VaÅ”ington počeo da solira i ta prednost se brzo istopila. Ipak, Igokea je sačuvala minimalnu prednost i na odmor odlazi sa dva poena prednosti.

Igokea je fenomenalno uÅ”la u drugo poluvrijeme. Na krilima sjajnog MiloÅ”evića i kapitena Radivojevića, Igokea je doÅ”la do deset poena prednosti. U tim momentima desio se joÅ” jedan peh za Igokeu. Naime, Nikola Jevtović povrijedio je zglob i nije se do kraja susreta vraćao na parket. No prednost od deset poena, Igokea je dosta lako prokockala. LoÅ”e su gradili skok i Zadar je imao mnogo ofanzivnih skokova. Do kraja trećeg perioda, Zadar pravi preokret i sa vodstvom 58-57 domaći ulaze u poslednji period. Zadar je bolje otvorio poslednji period ali se Igokea vratila. Iako je Zadar vodio skoro cijelo vrijeme u poslednjem periodu, Igokea je svoje Å”anse za preokret imala. U tim momentima nije bilo dovoljno dobrih poteza a ni sreće za Igokeu, jer su trojke Glogovca i Radivojevića ''iscurile'' iz koÅ”a. Zadar je kaznio Igokeine propuÅ”tene Å”anse i na kraju je doÅ”ao do druge pobjede u sezoni.

Igokea je izgubila meč, iako je bolje Å”utirala i za tri i generalno je imala bolji Å”ut iz igre. Razlog poraza Igokee jeste broj izgubljenih i ukradenih lopti. Zadar je imao sedam ukradenih lopti viÅ”e i Å”est izgubljenih lopti manje. Ako na to dodamo da su imali četiri asistencije viÅ”e i Å”est skokova viÅ”e, jasno je zaÅ”to su domaći slavili u ovom susretu.

Zadar je do pobjede predvodio Božić sa 19 poena i deset skokova a sjajan je bio i Kristijan Krajina sa 16 poena i osam skokova. Najbolji u redovima Igokee bio je Đorđe MiloÅ”ević sa 18 poena, Å”est skokova i pet asistencija.

Igokea je sada na omjeru od tri pobjede i četiri poraza a naredni meč igra protiv Mornara u Baru.

Zadar - Igokea /FOTO:ABA liga

Lige Srbije Lige Srbije ABA liga Zadar Igokea
Petar24 je podelio utakmicu
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača