XS
SM
MD
LG

36 : 39
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Kakanj bolji od Slavije

02.12.2017 sportdc.net

RukometaŔi Slavije poraženi su večeras na svom parketu od Kaknja 39:36 u utakmici 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Suočeni sa dosta problema, kadrovskih, finansijskih, Sokolovi su smogli snage i odigrali jedan kvalitetan meč, ali su u finiŔu posustali i izgubili vrlo važnu utakmicu.

Prvo poluvrijeme proteklo je u potpunom egalu. Igralo se uglavnom gol za gol, a Slavija je bila ta koja je bila korak ispred. U 11.minutu utakmice Ivan Benić pogađa i prvi put na meču Slavija ima dva gola prednosti koje je uspjela da sačuva sve do samog kraja poluvremena, i da na odmor ode sa prednoŔću od dva gola razlike, 18:16.

Sjajno je Slavija otvorila drugo poluvrijeme, te na krilima dvije odlične odbrane Nenada Janjića, i golovima Vukadina i Benića odlazi na +4. Tada su naglo stali, presjeklo ih je i jedno dosta diskutabilno isključenje MiloÅ”a TeÅ”anovića, i Kakanj uspjeva prvo da poravna rezultat na 24:24, a zatim i da povede po prvi put u meču 25:24.

Inače, i jedni i drugi su u ovom meču imali dosta prigovora na suđenje para Å atordžija-MeÅ”ić, koji definitivno nisu bili na potrebnom nivou večeras. Ubrzala se nakon toga igra, odbrane gotovo da nisu postojale, i za tili čas stiže se do 29:29, a onda na scenu ponovo stupa sudijski par koji donosi nekoliko odluka koje ne priliče rukometnoj igri i izazivaju smijeh, ali i ogromnu ljutnju aktera utakmice.

Djelovalo je kao da je Slavija ostala bez snage u tom momentu, ali onda MiloÅ” Močević sa dvije vrlo važne odbrane uspjeva da podigne ekipu Å”to ''Sokolovi'' koriste i golom Benića dolaze u vođstvo, a zatim i poslije presječene lopte Benića Kovačević iz kontre dovodi do dva gola viÅ”ka.

No, ni to nije pokolebalo goste koji se ponovo brzo vraćaju u meč i pred posljednjih pet minuta igre imaju gol prednosti, 35:34. Sve lađe Slaviji su potonule nakon Å”to je Lilić odbranio sedmerac Beniću za izjednačenje, a zatim i zicer Bojanu Kovačeviću.

Tada je Slavija morala krenuti na sve ili niÅ”ta Å”to gosti koriste i slave veliku pobjedu 39:36. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Samir Zvekić sa 11 pogodaka, dok je u domaćem timu Mladen Vukadin postigao devet.

RK SLAVIJA- RK KAKANJ 36:39(18:16)

Istočno Sarajevo. SRC "Slavija" Gledalaca:100 Sudije:Ognjen Å atordžija (Zenica) i Irhad MeÅ”ić (Sarajevo) Sedmerci: Slavija 6(5), Kakanj 5(4) Isključenja: Slavija 10 minuta, Kakanj 12 minuta

Slavija: Janjić, Benić 8, ToÅ”ić 2, Vuletić, Kovačević 2, Bujak, Trnčić, Močević, Luketa, TuÅ”evljak 1, Vukadin 8, TeÅ”anović 3, Vujović 1, Pavlović 3, Lale, Pandžić 8 Trener: Boris TeÅ”anović

Kakanj: Ćehajić, Sinanović 4, Hafžić, Bevrnja 4, Hasibović, Bjelopoljak 5, Amitović 11, Purić 6, Živanić 6, Lilić, Sužanj, Zvekić 1, Jovanović 2 Trener: Nedžad Zaimović

RK Slavija - RK Kakanj

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH Slavija Kakanj
Mici22 je podelio utakmicu
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača