XS
SM
MD
LG

5 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Domaći navijači tukli fudbalere

24.08.2018 Slavko Basara /Sportski žurnal

Povodom incidenta koji se dogodio u Kozarskoj Dubici na utakmici Regionalne lige Republike Srpske, grupa zapad, Borac – Bratstvo (5:1), Fudbalski klub iz Kozarca izdao je saopštenje za javnost. U njemu između ostalog stoji:

“Ovim putem vas želimo upoznati sa incidentom koji se desio na fudbalskoj utakmici u kojoj je FK Bratstvo Kozarac gostovalo kod Fk Borac iz Dubice u okviru drugog kola Regionalne lige, grupa zapad, kom prilikom je došlo do incidenta kada su domaći navijači počeli da gađaju naše igrače flašama, pogodivši istima naša dva igrača i kao i pomoćnog sudiju Blaženka Torbicu u glavu, nakon čega glavni sudija Miran Kolar prekida utakmicu.

Navedeni prekid je trajao oko 30 minuta, da bi delegat navedene utakmice Branislav Oljača u svom službenom izveštaju naveo da je isti trajao četrnaest minuta što je netačno.

Zbog propusta u organizaciji utakmice od strane kluba domaćina, pristrasnom i neprofesionalnom suđenju sudija koji nisu sankcionisali oštre i grube startove, kao i nesportsko ponašanje domaćih igrača, i neomogućavanju našem predstavniku kluba da snima pomenutu utakmicu, kao i sam tok napada domaćih navijača na naše igrače, sudiju i navijače gostiju, kao i uvrede koje su bile na nacionalnim osnovama, ovom prilikom iskazujemo zabinutost i žaljenje u vezi daljeg toka takmičenja u ovoj ligi, jer navedeni događaji izlaze iz okvira sportskih pravila i normi.”

U saopštenju koje je potpisano sa FK Bratstvo, Kozarac klub traži od nadležnih instanci da utvre šta se dešavalo. U saopštenju još piše:

“Molimo vas da nam dostavite snimak navedene utakmice iz kojeg se tačno može utvrditi ko su bili inicijatori i akteri navedenog događaja.

U nadi da se nemili događaji ne bi ponavljali, molimo vas da ispitate navedeni slučaj , te u skladu sa svojim ovlaštenjima preduzmete mere i radnje iz svoje nadležnosti, a u cilju utvrđivanja istine, a snimke sa nevedene utakmice kojima mi raspolažemo ćemo vam rado ustupiti.

Ovim saopštenjem FK Bratstvo Kozarac se ograđuje da su gostujući navijači bili učesnici i akteri navedenog incidentnog događaja, kako su to već objavili pojedini portali...”

Regionalne lige Regionalne lige Regionalna liga RS – Zapad Borac Bratstvo
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača