XS
SM
MD
LG

2 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Olimpik lako pao

22.11.2020 Administrator DC

Sarajevo

Fudbalski klub Sarajevo je danas odigrao utakmicu petnaestog kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv ekipe FK Olimpik. Meč je zavrÅ”en pobjedom bordo ekipe rezultatom 2:0, a golove su postigli Tatar i Fanimo.Ā 

Ā Od početka utakmice Fudbalski klub Sarajevo je držao inicijativu, ali nismo vidjeli pregrÅ”t prilika. U 13. minuti prva Å”ansa za Sarajevo, Handžić postiže pogodak, ali glavni sudijaĀ Ā signalizira prekrÅ”aj u napadu.

U 20. minuti pokuÅ”aj Tatara brani Hadžić. U 27. minuti isti igrač pogađa gol gostiju i dovodi Sarajevo u vodstvo. Nakon centarÅ”uta Hebibovića, nesporazum između golmana i Å”topera gostiju koristi Tatar i Å”alje loptu iza leda Hadžića.

Hebibović je u 34. minutiĀ  Å”utirao preko gola. Do kraja poluvremena smo joÅ” vidjeli dobar Å”ut Đokanovića pored gola, te se na pauzu otiÅ”lo istim rezultatom, 1:0 za Sarajevo.

Drugi dio susreta je obilježila velika inicijativa Sarajeva i pored vodstva. Počelo je odličnom Å”ansom za Fanima u 53. minuti, izaÅ”ao je sam pred Hadžića, ali golman gostiju ipak brani njegov udarac.

U 56. minuti dobra Å”ansa za Handžića, ali on slabo Å”utira. U 59. minuti Sarajevo povećava vodstvo. Rahmanović sjajno proigrava Tatara, on je na drugoj strani vidio samog Fanima, uposlio ga, a njemu nije bilo teÅ”ko da poveća vodstvo bordo ekipe.

Nova dobra Å”ansa za Fanima viđena jer u 66. minuti , ali je Hadžić opet na vrhuncu zadatka. U 85. lijepa Å”ansa za Sarajevo, Tatar proigrava Jukića, on traži Handžića, ali njega lopta ipak pogađa u ruku. Do kraja susreta Sarajevo je i dalje prijetilo, ali je utakmica zavrÅ”ena rezultatom 2:0.

Sarajevo je i dalje prva ekipa Premijer lige BiH, bez poraza sa osvojenih 37 bodova, 7 ispred prvog pratioca. Iduće kolo bordo ekipa gostuje u Mostaru ekipi Veleža.

Izvor:fksarajevo.baĀ 

Ā 

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Sarajevo Olimpik