XS
SM
MD
LG

22 : 30
Poluvreme
9 : 15
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Bosna potučena brzim kontranapadima Borca

14.10.2021 A. DJ.

Duel dva višestruka prvaka BiH u rukometu, između sarajevske Bosne i banjalučkog Borca, odigran je sinoć u dvorani "Ramiz Salčin" u Sarajevu, a radilo se o zaostaloj utakmici 4. kola PLBiH. Iskusnom timu Bosne u goste je došao podmlađeni i poletni Borac, a takav omjer snaga kreirao je dešavanja na terenu, kao i konačan ishod meča.

 

Iako se očekivala rezultatski neizvjesna utakmica, ona je to ipak bila samo u početnik 10-ak minuta. Domaći sastav uspjevao je održati korak za gostima samo do rezultata 3-3, nakon čega je Borac prešao u vodstvo i zadržao ga do kraja meča. Rukometaše Bosne evidentno je mučio umor i manjak spreme uzrokovan dvanaestodnevnom izolacijom u kojoj su bili, te dvjema gostujućim utakmicama koje su uslijedile nakon toga, a odigrane su u svega četiri dana. Studenti su izgledali sporo i indisponirano u fazi napada, realizacija je kaskala, a pri tome su uspijevali i da pogode nekoliko puta okvir gola te da promaše par sedmeraca.

Sa druge strane ekipa Borca izgledala je odlično na parketu u najvećem dijelu utuakmice. U fazi odbrane skoro da nisu dozvolili Bosni niti jedan lagan gol, igrali su dosta čvrsto i strpljivo. Pokazao se takav pristup trenera Mikića kao pun pogodak, jer su brzi i poletni igrači Borca nakon svake Bosnine izgubljene lopte kreirali munjevite kontre, a one su rezultirale golovima. I gosti iz Banja Luke su na postavljenu odbranu domaćina teško zabijali, a čak su uspjeli da nerealizuju 3 od 4 sedmerca koja su im dosuđena, što još dodatno potvrđuje činjenicu da je banjalučki tim pobjedio zahvaljujući odličnoj taktičkoj pripremi, ali i nemogućnosti protivnika da im parira trkački. Fizički potrošeni igrači Bosne, koji pri tome nisu ni blistali u realizaciji, jednostavno su bili lagan plijen za protu-napade, te su na taj način igrači Borca neprestano punili domaću mrežu.

Nakon 6 golova prednosti koje je Borac ostvario još na poluvremenu (9-15), isti omjer snaga ostao je i u prvoj polovini drugog poluvremena. Najbolju priliku da se vrati u ovaj meč igrači Bosne imali su pri rezultatu 15-21. Iz ovog napada Bosna je uspjela da izbori sedmerac i isključenje za goste. No epilog svega je bio promašeni penal i gol Borca na drugoj stani sa igračem manje. U tim trenutcima u potpunosti se raspala igra Bosne, pa je u jednom trenutku prednost Borca bila i ogromnih 10 razlike (16-26).

U pobjedi Borca fantastičan je bio, dvadesetjednogodišnji srednji bek Luka Knežević, sa 7 postignutih golova. Pet je postigao Marko Lukić, isto koliko su dodali i borčevi krilni igrači Luka Perić i Vlado Draganić. Na drugoj strani najviše problema protivničkoj odbrani pravio je iskusni kapiten Bosne - Muhamed Toromanović, koji je zabio četiri gola, ali je zaradio i dva isključenja. Po tri gola kod Bosne postigli su Harmandić, Mrda i Mehinagić. Samo jedan postignuti pogodak sjajnog bosninog krila Emira Omanović, koji je inače na početku ove sezone u fantastičnoj golgeterskoj formi, podatak je koji možda i najbolje oslikava to kakvu je utakmicu odigrala Bosna i u kojem smjeru je ona išla čitavim svojim tokom.

ORK Bosna ACQ - RK Borac m-tel 22:30 (9-15)

Bosna: Mutapčić, Beširević, Domazet, Mehinagić 3, Vražalić 1, Harmandić 3, Raonić, Mimić 2, Toromanović 4, Malagić, Korkarić 1, Herić 1, Zulfić 2, Tahirović 1, omanović 1, Mrda 3. Trener: Korkarić Zuhdija.

Borac: Brkić, Perić 5, Kalamanda, Petrović, Miljković, Nježić 2, Lukić 5, Knežević 7, Tepić, Malivojević 3, Ćelić, Gračić, Draganić 5, Milovac, Subotić, Miličević 3.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH Bosna (S) Borac M:TEL
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača