XS
SM
MD
LG

Zdravlje bolje od Leotara

U poslednjoj utakmici osmine finala Kupa BiH u futsalu, domaći KMF Brčko Zdravlje dočkeo je  KMF Leotar iz Trebinja i uz dosta sreće plasirao se u četvrtfinale.

Iako su gosti došli u znatno izmijenjenom sastavu to svakako ne umanjuje uspjeh Zdravlja.. Jako loše otvaranje utakmice i katastrofalne greške domaćih  igrača dovele su goste u vodstvo od 0:1. Iako su imali loptu u posjedu i pokušavali tokom čitavog prvog poluvremena stići do poravnanja , jednostavno domaćin nije  imao rješenja.

Gosti orijentisani na odbranu nisu imali mnogo prilika ali iz jedne polukontre polovinom prvog dijela dolaze do vodstva od 0:2, što je bio i rezultat prvog dijela.

Početak drugog dijela kao preslikan prvom. Lopta je u posjedu  domaćina, ali bez konkretnih rješenja po gol protivnika. Nakon samo nekoliko minuta u drugom dijelu kreću sa golmanom-igračem u polju i tek tada stvaraju šanse opasne po gol. Ipak u jeku  napada Zdravlja  gosti dolaze i trećeg gola. Vjerovatno su svi pomislili da je gotovo, ali domaći  igrači po ko zna koji put vraćaju se kao “Feniks”.

Zaigrali su presing po čitavom terenu, znatno ubrzali ritam i protok lopte što se vrlo brzo isplatilo. Nakon neopreznog starta gostiju, sudije pokazuju na kazneni udarac a siguran realizator bio je Tansković.

Domaća ekipa nastavlja sa napadima i golmanom što se u potpunosti isplatilo. Najprije su golom Buljubašića smanjili na 2-3, a 2 minute do kraja golom kapitena Savića i potpuno anulirali prednost gostiju.

Do kraja su imali još jednu izrazitu priliku ali je stativa bila saveznik gostiju ovaj put.

Pristupilo se izvođenju kaznenih udaraca, a prvi su šutirali gosti te su bili precizni. Za domaću ekipu su najprije pogodili Lukić, te u drugoj seriji Vidović. U trećoj seriji promašaj za goste. Stativa je ovaj put bila saveznik tima iz Brčkog, ali šansu ne koristi Tanasković.

U četvroj seriji obe ekipe su precizne. Gosti ponovo pogađaju okvir gola u petoj seriji ali ponovo za Brčko  promašuje Lazić.

U poslednjoj seriji na scenu stupa Bahor koji odličnom odbranom zaustavlja udarac sa 6 metara, a kruna na sve je sigurna realizacija za prolaz i radost rezultatom 7:6, strijelac je Milan Dodić.

Žrijeb za izvlačenje parova u četvrtfinalu obaviće se 04.02.2019 godine.

I