XS
SM
MD
LG

Borba na život i smrt

Dva dana pauze, po povratku sa priprema iz Medulina, koje su dobili od šefa stručnog štaba Petra Kurćubića, poslužiće fudbalerima Krupe da “napune baterije” pred finiš priprema za prolećni deo sezone u Premijer ligi BiH u kojem će klub iz kanjona Vrbasa čekati velika iskušenja i grčevita borba za opstanak.
Nikola Dujaković, neumorni vezista premijerligaša iz Krupe na Vrbasu, biće jedna od glavnih karika u predstojećoj polusezoni u koju će plavi iz kanjona Vrbasa krenuti sa poslednje pozicije na tabeli i mršavim bodovnim saldom (15).
-Dobro smo radili u dosadašnjem delu priprema, kroz utakmice uigravali smo linije tima i vežbalni taktičke varijante. Posebno smo imali dobre uslove za rad i igranje utakmica u Medulinu i odlazak u Istru je bio pun pogodak. Rezultati iz prijateljskih utakmica nisu na nivou prethodnik ciklusa priprema, ali nadamo se, i verujemo, da će sve da bude drugačije kada krenu bitke za bodove. Svesni smo apsolutno situacije u kojoj se nalazimo, šta nam je činiti i kako možemo da pobegnemo iz ambisa. Čeka nas borba na život ili smrt – rekao je na početku Nikola Dujaković, vezista Krupe.
Možda će otežavajuća okolnost za tim Krupe da bude i činjenica da je prolećni deo sezone kraći od jesenjeg, trajaće samo četrnaest kola, a u poslednjoj trećini izabranici trenera Petra Kurćubića imaće i utakmicu manje na domaćem terenu.
-Pred nama su još tri kola posle kojih će se, na osnovu plasmana, formirati raspored utakmica od 23. do 33. prvenstvene etape. Znamo da put nije nimalo lagan, međutim atmosfera koju imamo i kvalitetan rad koji je iza nas daju nam pravo na optimizam. Ono što je jako važno jeste činjenica da su nas mimoišle povrede u dosadašnjem delu priprema, jedino je Stefan Savić imao određenih problema, ali se vratio u trenažni proces, tako da smo ponovo svi na broju – dodao je Dujaković.
Igrači Krupe će sutra na svom stadionu odigrati kontrolnu utakmicu protiv prvoligaša Republike Srpske Kozare iz Gradiške, a generalnu probu imaće u subotu, 16. februara, takođe na svom igralištu, protiv još jednog člana Prve lige – Rudar Prijedora.
-Pred nama je još 180 minuta u kojima ćemo tražiti idealnu formu za start prvenstva. Nastojaćemo da ispravimo ono što nije dobro, a uočeno je u Medulinu. Najvažnije je da nas drži kolektivni duh i drugarstvo, širimo optimizam. Prijateljske i zvanične utakmice su različite. Protiv Osijeka smo pokazali da možemo, znamo, umemo i da imamo kvalitet. Kozara i Rudar Prijedor će da budu za nas pravi testovi i provere pred start drugog dela šampionata – kaže Dujaković.
Odmah na prolećnoj premijeri – derbi, u goste Krupi dolazi aktuelni šampion Republike Srpske Zvijezda-09 iz Etno sela Stanišići, direktni rival u borbi za opstanak.
-Ta utakmica je za nas, trenutno, najvažnija i o njoj razmišljamo celo ovo vreme. Jesenas smo u Ugljeviku uzali bod igrajući 0:0, sada nam je neophodna pobeda kako bi se uključili u trku za opstanak, priključili ostalim konkurentima u borbi za beg sa poslednje dve pozicije koje vode u niži rang takmičenja. Bodovi osvojeni protiv Semberaca imaće višestruku vrednost. Ta utakmica nam trasira put za naredne, a svaka u prolećnom delu biće jako stresna i kvalifikaciona. Imamo sasvim malo prostora za kalkulaciju, možda ni toliko – rekao je na kraju Nikola Dujaković uzdanica Krupe.
 

Kup Srpske

Prvenstvo jeste prioritet, ali…
-U polufinalu smo Kupa Republike Srpske, takmičenja čiji pehar još uvek nemamo u svojoj riznici, a žarko ga želimo. Do sada smo imali dve prilike, igrali finala s Rudar Prijedorom i Radnikom iz Bijeljine, stajali pred izvorom žedni, vode se nismo napili. Nastojaćemo da treća bude sreća. U polufinalu igramo s Ljubićem, a u finalu, ako ne bude iznenađenja, ponovo protiv Radnika. Spremamo revanš. Mada ne smemo da potcenimo ni drugoligaša iz Prnjavora – rekao je Nikola Dujaković.

Sportski zurnal

Nikola Dujakovic (lijevo)


Mladost 3 : 1 Krupa
Radnik 1 : 0 Sloboda
Čelik 1 : 1 Široki Brijeg
Tuzla Siti 0 : 3 Željezničar
Zvijezda 09 0 : 0 Zrinjski
GOŠK 0 : 2 Sarajevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 33 21 7 5 70
2 Zrinjski 33 19 8 6 65
3 Široki Brijeg 33 13 15 5 54
4 Željezničar 33 14 8 11 50
5 Radnik 33 10 14 9 44
6 Mladost 33 12 7 14 43
7 Čelik 33 11 10 12 43
8 Sloboda 33 10 8 15 38
9 Zvijezda 09 33 9 11 13 38
10 Tuzla Siti 33 9 9 15 36
11 Krupa 33 8 9 16 33
12 GOŠK 33 5 8 20 23