XS
SM
MD
LG

Žana Dragutinović, odbojkašica Jedinstva: Naš je cilj jasan, osvajanje Kupa BiH

Finalni turnir Kupa BiH za odbojkašice igra se predstojećeg vikenda u Banja Luci, a jedan od glavnih favorita za trofej je Jedinstvo Bimal iz Brčkog, ekipa koja je ovaj trofej osvajala već deset puta.

 

Foto: Facebook ŽOK Jedinstvo

 

Srednji bloker i kapiten ekipe iz Brčkog Žana Dragutinović, ističe kako ekipa maksimalno spremena dočekuje završnicu Kupa BiH, ali i da respektuju svog rivala.

“Svakako da je naš cilj da odbranimo trofej Kupa, ali respektujemo našeg rivala Slobodu, iako smo ove sezone u dva navrata već savladale ekipu iz Tuzle. Ipak, ako budemo igrale na našem nivou, sigurna sam da ćemo izboriti plasman u finale, a onda doći i do medalje”, kaže Dragutinovićeva.

Brčaknjima će potencijalni rival u finalu biti bolji iz duela Kula Gradačac i Banjaluka Volej, koja je domaćin ovogodišnje završnice, dok Dragutinović ističe da prvo imaju polufinalni meč.

“Prvo da prođemo u finale, a nakon toga ćemo pričati o potencijalnom rivalu. Zaista, nije bitno ko će biti sa druge strane, znamo koliko možemo i kako smo se spremale”, govori kapiten najtrofejnijeg ženskog odbojkaškog  kluba u BiH.

Premijerligaš iz Brčkog regularni dio sezone okončao je na prvom mjestu sa 53 osvojena boda, te su u osamnaest kola upisali isto toliko pobjeda, uz samo tri izgubljena seta.

“Imali smo odličan učinak u regularnom ligaškom dijelu. Kao kapiten ponosna sam na sve djevojke koje su dio tih rezultata, ali nastavićemo se dalje truditi kako bi i na kraju završnice plej-ofa za prvaka BiH odbranile titulu”, kaže Žana.

Finalni turnir Kupa BiH igra se u petak u dvorani "Borik" u Banjaluci, a u prvom polufinalu Jedinstvo od 17 sati igra sa Slobodom, dok u drugom Kula Gradačac i Banjaluka Volej, koji počinje u 20 časova. Finalni meč zakazan je za subotu (16. mart) od 20 sati, uz direktan prenos na BHT 1.

Priznanja za Dragutinović

Protekle godine, Žani Dragutinović pripala je nagrada čitalaca"Nezavisnih novina" u Izboru najboljeg sportiste BiH u 2018. godini, dok joj je na svečanoj ceremoniji proglašenja najboljih sportista i sportskih događaja u 2018. godini u Brčkom odžanom krajem februara ove godine, pripalo laskavo priznanje sportista godine u ženskoj konkurenciji.

“Veliko priznanje za sav moj trud i rad tokom prethodnih godina. Sigurno da će mi ova priznanja, a posebno ovo najbolji sportista u ženskoj konkurenciji u Brčkom  biti velika motivacija za moj dalji rad. Ipak, ne mogu a da ne kažem da ja igram ekipni sport i ovo je pojedinačna zasluga i svakoj mojoj saigračici i naša zajednička nagrada”, kaže Dragutinović.